/20. PagArtFestival – od kamena do zvijezda

20. PagArtFestival – od kamena do zvijezda

Jubilarno, dvadeseto izdanje PagArtFestivala (PAF) održat će se od 31. srpnja do 17. kolovoza 2018. godine na nekoliko otočkih lokacija.

20. PagArtFestival odvijat će se na pet otočkih lokacija i ugostit će probrane umjetnike ozbiljne glazbe: Lovru Pogorelića, utemeljitelja i umjetničkog voditelja festivala, Aleksandra Miloševa, Krešimira Bedeka, Jana Kučeru, orkestar Epoque, Filipa Merčepa, Nicolasa Bourdonclea, Antoniu Dunjko i Teu Kulaš.

Violist Aleksandar Milošev i pijanist Lovro Pogorelić, kao i francuski pijanist Nicolas Bourdoncle nastupit će u crkvi sv. Frane u Pagu, a mlade glazbenice – orguljašica Tea Kulaš i sopranistica Antonia Dunjko izvest će odabir sakralnih djela u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, paškoj Katedrali.

Epoque orkestar i dirigent Jan Kučera iz Češke sa solistom Krešimirom Bedekom na gitari muzicirat će ispred crkve u Starom gradu Pagu te u prelijepim Lunjskim maslinicima. Na istim otvorenim pozornicama, pod zvjezdanim nebom, nastupit će i Filip Merčep s programom za marimbu i vibrafon, kao i u Domu kulture u Kolanu.

PagArtFestival utemeljio je Lovro Pogorelić 1999. godine s tada osnovanim zagrebačkim društvom Pažana. Od 2001. kompletnu produkciju i organizaciju vodi Umjetnička organizacija „Lovro&Nina“. Festival razvija ideju „ozbiljna glazba u ozbiljnoj izvedbi za ozbiljnu publiku, uz poneka umjetnička događanja druge vrste“, što ga izdvaja među brojnim drugim festivalima.

mšm/FB