/38. Susret likovnih stvaralaca u Zaboku: Na skupnoj izložbi više od 100 autora iz cijele Hrvatske

38. Susret likovnih stvaralaca u Zaboku: Na skupnoj izložbi više od 100 autora iz cijele Hrvatske

Susret likovnih stvaralaca – likovna manifestacija Hrvatskog sabora kulture koja svake godine u jednoj od hrvatskih galerija okuplja hrvatske likovne udruge i najuspješnije autore, ove se godine održava u subotu, 22. listopada 2022. u Zaboku.

Susret, koji se ove godine održava u svom 38. izdanju, tradicionalno prati skupna izložba najboljih slika i skulptura odabranih putem godišnjeg likovnog natječaja Hrvatskog sabora kulture.

Izložba u postavu od 20. rujna do 22. listopada 2022. u Gradskoj galeriji Zabok predstavlja čak 107 autora iz gotovo cijele Hrvatske s izvrsnim radovima u različitim tehnikama – od olovke, pastela, akvarela, tuša, akrila i ulja na platnu pa sve do kombiniranih tehnika i radova u mediju skulpture i keramike.

Za odabir radova zaslužno je stručno Povjerenstvo: povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol i akademska slikarica Aleksandra Goreta. Autori radova dolaze iz svih krajeva Hrvatske, a osim samostalno prijavljenih autora, većinu čine članovi čak 28 hrvatskih likovnih udruga i sekcija.

Izložba je uz slobodan ulaz otvorena za sve posjetitelje do 22. listopada 2022. kada će s početkom u 11 sati biti održan 38. Susret likovnih stvaralaca kojim će ujedno biti zatvorena ovogodišnja izložba. U prigodnom programu 38. Susreta bit će proglašeni dobitnici nagrada za najbolja likovna postignuća uz dodjelu nagrada, pohvala i priznanja autorima i udrugama.

Realizaciju izložbe i 38. Susreta likovnih stvaralaca materijalnom potporom omogućilo je Ministarstvo kulture i medija RH, a suorganizaciju i domaćinstvo potpisuje Pučko otvoreno učilište Zabok.

mšm

Foto: promo