/50. jubilarna izvedba predstave ‘Sherlock Holmes’

50. jubilarna izvedba predstave ‘Sherlock Holmes’

Predstava ‘Sherlock Holmes’ imala je 50. jubilarnu izvedbu 7. veljače u Zagrebačkom kazalištu mladih. Predstava u režiji Krešimira Dolenčića premijerno je izvedena 15. listopada 2016. godine. Autorica teksta je Ana Tonković Dolenčić prema motivima i likovima Arthura Conana Doylea.

Osvojila je publiku i Nagradu hrvatskog glumišta za sezonu 2016/2017. za najbolju predstavu za djecu i mlade. Sherolck Holmes publiku vodi zamršenim labirintom zločina i prevara, odanosti i hrabrosti, nagađanja i napetosti te nevjerojatnih obrata, ostavljajući gledatelje u dvojbi ili aktivnu sudjelovanju u rješavanju mozgalice: „Tko je kriv?” Sve što ste ikad voljeli u starim i novim pustolovinama najvećeg uma u povijesti svjetskog krimića, ovdje je.

Podsjećamo da je ZKM u manje od godinu dana proslavio četiri jubileja: 50. izvedbu ‘Hinkemanna’ i ‘Črne mati zemla’, predstava koje su osvojile sve najznačajnije dramske nagrade,  nedavno i 50. izvedbu predstave ‘Zdrav i čist dom, to je baš po mom’, a danas i ‘Sherlock Holmes’ proslavlja jubilarnu 50. izvedbu. 
 
U Sherlock Holmesu glume: Rakan Rushaidat, Filip Nola, Dora Polić Vitez, Katarina Bistrović Darvaš, Edvin Liverić, Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Mateo Videk, Kristijan Ugrina, Danijel Ljuboja, Maro Martinović, Petar Leventić, Dajana Čuljak, Dado Ćosić, Ivan Pašalić.

mšm

Foto: ZKM