/’50 Poems for Snow’: Pjesme u noći na prvi dan snijega

’50 Poems for Snow’: Pjesme u noći na prvi dan snijega

Zagrebačko izdanje festivala ’50 Poems for Snow’ održat će se u petak, 4. siječnja 2019. s početkom u 21 sat, na livadi iznad Ljetne pozornice Tuškanac. Sastanak za zajednički odlazak do livade je u 20.45 ispred Kina Tuškanac. Pjesme će čitati Ana Brnardić, Dinko Kreho i gost iznenađenja.

U Zagrebu se ’50 Poems for Snow’ održava po sedmi put. Ove je zime festival posvećen čileanskom pjesniku Nicanoru Parri, koji je umro ove godine u 104. godini života.

’50 Poems for Snow’ međunarodni je pjesnički festival pokrenut 2012. godine u Zagrebu na ideju Saše Šimprage i u organizaciji s Aleksandrom Hutom Konom. Festival je specifičan u svijetu po tome da se datum održavanja ne zna unaprijed, to jest, održava se u svakome gradu na prvi dan snijega i to noću i na otvorenom.

Tada po tri pjesnika izvode nekoliko svojih pjesama, uz po jednu klasičnog autora kojemu je te godine festival posvećen. Festival nema nikakav proračun i organizira se volonterski diljem Europe.

Ove zime festival se održava u petnaest gradova i devet zemalja. U Hrvatskoj se održava u Čakovcu, Delnicama, Karlovcu, Koprivnici, Osijeku, Sinju, Sisku i Zagrebu, a od drugih europskih gradova u Amsterdamu, Novom Sadu, Parevalju (Slovenija), Sofiji, Stockholmu i Toulouseu.

mšm

Foto: FB