/‘ABBA SYMPHONIC’ Koncert za koji se tražila ulaznica više ponovno u Hrvatskoj, i to povodom 50 godina slavne grupe

‘ABBA SYMPHONIC’ Koncert za koji se tražila ulaznica više ponovno u Hrvatskoj, i to povodom 50 godina slavne grupe

ABBA SYMPHONIC Real Tibute Show ponovno dolazi u Hrvatsku. Nakon zagrebačkog koncerta koji se rasprodao u samo nekoliko dana, ovi talentirani glazbenici kreću na mini hrvatsku turneju. Tako će posjetiti riječki centar Zamet 27. siječnja, a Arenu u Varaždinu već drugi dan, 28. siječnja. Na staro mjesto vraćaju se 29. siječnja, u KD Vatroslava Lisinkog u Zagrebu gdje su nedavno držali publiku na nogama više od dva sata, a na bis su izašli čak četiri puta.

Najveći hitovi ABBE u izvedbi simfonijskog orkestra i vrhunskog benda ABBA Real Tribute slušati ćemo u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu!

Simfonijski orkestar i bend ovom će turnejom proslaviti 50 godina postojanja jednog od najslavnijih bendova na svijetu. Rasprodani koncert u Zagrebu privukao je sve generacije, od mladih koji su putem Tik Toka i mjuzikla Mamma Mia upoznati sa stvaralaštvom ovog legendarnog benda do starije generacije koja je odrastala i prve plesne korake napravila upravo uz ABBU. 

U dvosatnom koncertu prošli su kroz najveće ABBA hitove i tako, zajedno s euforičnom publikom, odali počast jednom od najvećih bendova na svijetu. S obzirom na to da su nekoliko puta pozvani na bis i zagrebačka publika se nije htjela rastati od emocija koje je prizvala užarena atmosfera, s veseljem očekujemo još jedan koncert u Zagrebu. A da ne bi samo Zagrepčani uživali u glazbenom umijeću ovih sjajnih glazbenika, orkestar i bend dolaze po prvi put u Rijeku i Varaždin.

Koncert posvećen švedskoj grupi ABBA koja ove godine slavi 50 godina. U toj značajnoj jubilarnoj godini nastavljen je projekt ABBA SYMPHONIC, koji je oživio najuspješnije ABBA hitove poput Mamma Mia, Dancing Queen, Super Trouper, The Winner Takes It All, S.O.S., Fernando i i drugih, na oduševljenje starih i novih obožavatelja ABBE.

Uz simfonijski orkestar nastupa jedan od najboljih bendova ABBA Real Tribute, koji se odlikuje originalnom kostimografijom, plesnom koreografijom, izvrsnom interpretacijom i nastavlja povijesti ABBE. Nastupom u živo i vrhunskom showu te produkciji, ABBA SYMPHONIC će vas vratiti u nostalgična vremena i prizvati uspomene razdoblja u kojem je ABBA dominirala na međunarodnim radijskim ljestvicama.

Skupina ABBA je u razdoblju od 1972. do 1982. kao najuspješnija švedska skupina svih vremena prodrla na svjetsku pozornicu, prodavši više od 400 milijuna ploča, što ih je pretvorilo u svjetske rekordere.

Slavni članovi ABBE su bili: Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson, Anni-Frid Lyngstad. Na glazbenoj sceni pojavili su se putem natjecanja za pjesmu Eurovizije 1974. sa skladbom Waterloo, a njihov je uspon započeo 1975. godine s pjesmom S. O. S.. Na svjetski vrh ih je lansirala pjesma Mamma Mia gdje su ostali narednih godina, stvarajući vojsku obožavatelja koji su ljubav prema ABBI prenosili i na nove generacije. Izdali su osam originalnih albuma i prodali ih u rekordnim nakladama. ABBA još danas osvaja publiku na televiziji, radiju i naravno s vrlo popularnim filmom Mamma Mia.

Doživite legendarnu ABBU 27. siječnja 2023. u Rijeci, centar Zamet, 28. siječnja 2023. u Areni Varaždin, te 29. siječnja 2023. u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Ulaznice u prodaji od  srijede 16. studenog putem web stranica www.eventim.hr i www.ulaznice.hr

Video s dojmovima s koncerta pogledajte ovdje.

mšm

Foto: promo