/Advent u Splitu i dalje oduševljava; ako ste ih i propustili, koncerte pogledajte online

Advent u Splitu i dalje oduševljava; ako ste ih i propustili, koncerte pogledajte online

Usprkos svakoj fizičkoj distanci, na Adventu u Splitu oslanjaju se na ljubav koja nas spaja te vraća nadu da će ponovno doći Božić kakvoga pamtimo. Advent u Splitu je na sam Badnjak organizirao prijenos zabavnog nastupa vokalno-instrumentalnog sastava Music Forever iz prostora gotičke dvorane Muzeja grada Splita. Ako ste ga slučajno propustili, u popularnim šansonama i prigodnim evergreenima možete uživati i dalje putem ove poveznice.

Članovi sastava Music Forever, koji su svim gledateljicama i gledateljima diljem svijeta uljepšali Badnje jutro svojim izvedbama, vrhunski su uspješni glazbenici sa splitskog područja. Koncert su pripremili sopran Alma Mimica, tenor Stefan Kokoškov, tenor Vladimir Garić, harmonikašica Danira Ipavec, klavirist Zoran Velić, perkusionist Zdeslav Petrašić i gitarist Domagoj Mijić.

Osim u glazbi raskošnoga sastava, na Badnjak su u izvedbama uživali i ljubitelji lutkarskih predstava, gdje je izvedba dječje predstave Snjegović Poštar Gradskog kazališta lutaka Split bila dostupna uživo na njihovom YouTube kanalu, a snimka će se moći pogledati sve do 1. siječnja 2021. Protekli vikend uveličao je koncert gudačkog kvarteta Spalato, a u narednim danima iz TZ Grada Splita najavljuju još atraktivnih programa pa se tako jazz koncert Sare & Jappe u utorak, 29. prosinca, od 20.00 također izvodi uživo preko interneta iz Gradskog kazališta lutaka, a sve poveznice na prijenose programa nalazit će se na Facebook stranici Turističke zajednice grada Splita.

Uz to, Advent u Splitu i splitsko Hrvatsko narodno kazalište odlučili su nagraditi vjernu splitsku publiku besplatnim ulaznicama za dvije izvedbe predstave Laponija koje će se održati na velikoj sceni u utorak, 29. i srijedu 30. prosinca u 19 sati. S obzirom na nove epidemiološke mjere broj ulaznica za Laponiju je ograničen, a publika ih može preuzeti od 10 do 12 sati na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta Split te sat vremena prije predstave.

Cjelokupan program ovogodišnjeg splitskoga Adventa pratite putem Facebook i Instagram profila TZ-a grada Splita na kojemu se svakoga dana objavljuju najnovije informacije i zanimljivi nagradni i humanitarni natječaji.

bkk

Foto: TZ Grada Splita