/Ansambl LADO kreće na božićnu turneju; pogledajte gdje će sve nastupiti

Ansambl LADO kreće na božićnu turneju; pogledajte gdje će sve nastupiti

Ansambl LADO danas kreće na svoju tradicionalnu božićnu turneju tijekom koje će održati koncerte u Šibeniku, Otočcu, Rijeci, Sv. Ivanu Zelini, Zagrebu i Varaždinu.

Jednosatni božićni program pod nazivom Srićna noć je prispila priredili su umjetnički voditelj Ansambla LADO Krunoslav Šokac i glazbeni voditelj – dirigent Bojan Pogrmilović. Program sadrži 19 glazbenih brojeva u obradi nekih od najpoznatijih glazbenih aranžera – Bože Potočnika, Tomislava Uhlika, Ivice Ivankovića, Dražena Kurilovčana, Joška Ćalete, Dinka Fia, Zorana Jakunića i Branka Ivankovića.

Na repertoaru se nalaze svima dobro poznate hrvatske božićne pjesme kao što su “Veselje ti navješćujem”, “Oj djetešce moje drago” i “Radujte se narodi”, ali i široj publici manje poznate obrade božićnih pučkih popijevaka i napjeva koji pripadaju starinskom sloju hrvatske tradicijske i crkvene pučke glazbene prakse. Tako će se čuti poznati i manje poznati božićni napjevi Hrvatskog zagorja, Turopolja, Slavonije, Baranje, Međimurja, Gradišća, Dalmacije i Dubrovnika.

Uoči riječkog koncerta, u 17.30 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka glazbenici Ansambla LADO održat će prezentaciju tradicijskih glazbala. Za dolazak na koncert i prezentaciju tradicijskih glazbala potrebno se prijaviti na mail info@ppmhp.hr do 15. prosinca 2021. u 15 sati.

Advent u Ladu

U sklopu manifestacije “Advent u Ladu” koji se održava u sklopu “Adventa u Zagrebu” LADO je uvrstio još jedan datum koncerta. Uz već popunjeni termin 18. prosinca, božićni koncert moći će se pogledati i 23. prosinca u dvorani Ansambla LADO na Trgu Republike Hrvatske 6a s početkom u 19 sati.

Zbog ograničenog broja mjesta, potrebno se prijaviti putem obrasca.

Za koncerte koji će se održavati u Ladovoj dvorani bit će potrebno pokazati važeću EU digitalnu COVID potvrdu i identifikacijsku ispravu. Brzi antigenski test moći će se po cijeni od 60 kuna napraviti na punktu u prostorima Ansambla LADO.

Raspored koncerata:

14.12. – Šibenik, Kuća umjetnosti Arsen, 20 sati

15.12. – Otočac, Župa Presvetog Trojstva, 18 sati

16.12. – Rijeka , Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, 19.30 sati

18.12. – Advent u Ladu, Zagreb, 19 sati

17.12. – Sv. Ivan Zelina, Crkva sv. Ivana Krstitelja, 19 sati

20.12. – Zagreb, Župa Sv. Antuna Padovanskog, 20 sati

21.12. – Varaždin, Varaždinska katedrala, 20 sati

23.12. – Advent u Ladu, Zagreb, 19 sati

mšm

Foto: LADO