/Bliži se 193. Samoborski fašnik: TBF, Let3, Belan,…

Bliži se 193. Samoborski fašnik: TBF, Let3, Belan,…

Najstarija i najveća pokladna manifestacija u ovom dijelu Hrvatske spremna je prihvatiti desetke tisuća maškara u Samoboru od 22. veljače do 5. ožujka, potvrđeno je danas na konferenciji za medije. U dva vikenda zabave pod maskama nudit će se cjelodnevni programi za velike i male posjetitelje, a sve pod ovogodišnjim motom ‘Posel se deli na fašničkoj baušteli’. 

Šarene dječje povorke, satirični nastupi uz jedinstvena alegorijska kola Samoboraca i Samoborki, gostujuće maskirane grupe iz cijele Hrvatske i Slovenije, bogate nagrade za grupne, pojedinačne i obiteljske maske, glazbeni programi uz neke od najvećih domaćih zvijezda, sportske i zabavne igre za vješte i nevješte, grad ukrašen autorskim dekoracijama, luna park, bogata štandovska ponuda hrane, pića i suvenira te još bogatija ugostiteljska ponuda posebno uređenih samoborskih lokala, tone krafni i još više tona dobrih vibracija…

Ukratko to je ono što očekuje sve posjetitelje 193. Samoborskog fašnika s ciljem da im se omogući kratki predah od svakodnevice u jedinstvenom samoborskom, fašničkom ambijentu.
 
Početak 193. Samoborskog fašnika priprema se za petak, 22. veljače, kad će od 19 sati na središnjoj pozornici Trga fašničkih velikana nova vlast preuzeti ključeve Grada nakon čega će sve do 5. ožujka Samoborom vladati Princ Fašnik, Sraka, Sudec i Fiškal.

Svakog dana birat će se najbolje maske, a one koje se najviše budu dojmile članova stručnog žirija vidjet ćemo u velikom finalu završnog dana 193. Samoborskog fašnika. Od ove godine među maskiranim pukom kretat će se i Fašnička patrola koja će samoinicijativno nagrađivati one maškare koje možda nisu spremne za izlazak na fašničku pozornicu, ali su svojim dobrim raspoloženjem zaslužile biti primijećene.
 
Nagrade će zaslužiti i oni koji obiđu 14 ugostiteljskih punktova i to dokažu pečatima u Fašničkoj putovnici koja je ove godine ujedno i Radna knjižica. Ispunjenu Putovnicu/Radnu knjižicu treba dostaviti do 5. ožujka u ured Turističke zajednice kako bi se završne večeri izvukli i dobitnici vrijednih nagrada.
 
Vikend prijepodneva tradicionalno će biti namijenjena najmlađim maškarama dok će poslijepodneva nuditi programe i za one starije maske, svake večeri uz glazbenu završnicu i besplatni koncert: redom nastupaju Mladen Grdović (petak, 22. veljače), Neno Belan i Fiumens (subota, 23. veljače), Gazde (nedjelja, 24. veljače), klapa Intrade (petak, 1. ožujka), Songkillers i TBF (subota, 2. ožujka), Slavonske lole (nedjelja, 3. ožujka) te Let 3 i El Combo (utorak, 5. ožujka).
 
Uz njih za čarobne glazbene trenutke za velike i male tijekom fašničkih vikenda pobrinut će se i Roko Vušković, Endi, Kreativni nered, Trilikum, Krivi smjer, Daddy Cool, King Size, Fakini…
 
Za najaktivnije maškare pripremljene su i sportsko-zabavne aktivnosti, tradicionalna orijentacijska trka Srakotrk za maskirane mališane, novoizmišljeni Fašnički triatlon na klizalištu u bivšoj vojarni, a demonstrirat će se i umijeće vožnje bagera žmirečki jer se sprema i nevjerojatno zabavna Bauštelska utrka.
 
Središnjim trgom prodefilirat će i svojim nastupima nasmijati sve okupljene i vrijedni samoborski mjesni odbori: Gradska četvrt Južno naselje, zajedno mjesni odbori Vrbovec i Medsave te Domaslovec, Konšćica, Hrastina, Rude i Celine.
 
Nasmijati se možete i uz prateće tiskovine Samoborskog fašnika, satirične listove Sraku i Ričet koji su i ove godine besplatni za sve posjetitelje.
 
Do 193. Samoborskog fašnika je još samo nekoliko dana, a sve aktualnosti pratite na službenoj web stranici www.samobor.hr/fasnik i na društvenim mrežama.
 
Organizator ovogodišnjeg Samoborskog fašnika je Turistička zajednica Grada Samobora, uz pokroviteljstvo Grada Samobora, Hrvatske turističke zajednice i Zagrebačke županije.

mšm

Foto: FB