/Borna Šercar’s Jazziana Croatica feat. LADO nastavljaju ljetnu turneju

Borna Šercar’s Jazziana Croatica feat. LADO nastavljaju ljetnu turneju

Ljetna turneja Borna Šercar’s Jazziana Croatica feat. LADO nastavlja se ovaj tjedan u Istri. Nakon nastupa na zagrebačkom Medvedgradu povodom Svjetskog dana glazbe te nastupa u Novalji, Bolu i Selcima na Braču i šibenskoj tvrđavi Barone, ovaj umjetnički projekt spreman je za nove glazbene susrete s publikom.

Ovaj će tjedan popularna fuzija etno i jazz glazbe posjetiti Grožnjan u četvrtak, 21. srpnja. Koncert će se održati  na Trgu Belvedere u 21 sat, a ulaz na koncert je slobodan. U petak, 22. srpnja ‘Jazziana’ i LADO nastupit će u Umagu i to u 22 sata u ispred Dance Arene ATP Stadiona Goran Ivanišević u Stella Maris Resortu. Koncert donosi skladbe s novog albuma ‘Untamed’ koji pred publiku iznosi svu snagu sinergije etno i jazz glazbe.

Borna Šercar i njegova Jazziana Croatica, udruženi moćnim vokalima Ladarica tako su utkali put onome što je danas poznato pod imenom “Untamed”, albumom koji donosi 10 jakih pjesama koje čuvaju od zaborava, ali i ponovno dovode u fokus, neke od najljepših hrvatskih bajki, mitova i legendi. Tekstove i aranžmane potpisuje Šercar, ali puninu sadržaja i svu njegovu ekspresivnost duguje upravo suradnji s jazz glazbenicima i vokalnim izvedbama ženskog dijela, ali i glazbenika Ansambla LADO, koje uspijevaju na još jedan način u njegovoj temeljnoj ulozi, a to je očuvanje i scenska interpretacija bogate hrvatske plesne i glazbene tradicije.

Kako izgleda kada jazz i etno pričaju mitove o vilama, vješticama, divovima i mitskim bićima – najbolje je da u svom kalendaru rezervirate datum za neku od nadolazećih izvedbi.

mšm

Foto: LADO