/‘BRAĆA KARAMAZOVI I VIŠNJIK’ Godišnja Nagrada ‘Vladimir Nazor’ pripala je glumcu ZKM-a Ugu Koraniju

‘BRAĆA KARAMAZOVI I VIŠNJIK’ Godišnja Nagrada ‘Vladimir Nazor’ pripala je glumcu ZKM-a Ugu Koraniju

Glumac Zagrebačkog kazališta mladih, Ugo Korani, dobitnik je godišnje Nagrade “Vladimir Nazor” za 2022. za uloge Dimitrija Fjodorovića Karamazova/Kartašova, u „Braća Karamazovi“ F.M. Dostojevskog u režiji Olivera Frljića i Jermolaja Aleksejeviča Lopahina u predstavi „Višnjik“ A.P. Čehova u režiji Ivana Popovskog.

Odbor Nagrade „Vladimir Nazor“ donio je odluke o dobitnicima za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu u području književnosti, glazbe, arhitekture i urbanizma, filmske i kazališne umjetnosti te likovnih i primijenjenih umjetnosti.

Čestitke našem Ugu i svim dobitnicima!, priopćili su iz ZKM-a.

Svečana dodjela nagrade održat će se 19. lipnja, na godišnjicu smrti hrvatskog književnika čije ime nosi, uz izravan prijenos Hrvatske televizije.  

Ugo u predstavi ‘Braća Karamazovi’

Ugo Korani rođen je 4. rujna 1994. u Puli. Nakon srednje škole upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Tijekom studija surađuje s Gradskim kazalištem Žar ptica (Kako je tata osvojio mamu), Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu (Ciganin, ali najljepšiKralj LearTri sestre), Dubrovačkim ljetnim igrama (Viktorija od neprijateljaPod balkonima), Teatrom Poco Loco (Mačak u čizmama) te De facto kazališnom grupom (Bolji život / Igra prijestolja). Diplomirao je 2019. i otad je član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih.

mšm

Foto: Marko Ercegović