/‘DAJEM TI SRCE’ Pjesma je nastala u Domovinskom ratu, ima snažnu poruku, iznenadit će vas tko je tvorac stihova

‘DAJEM TI SRCE’ Pjesma je nastala u Domovinskom ratu, ima snažnu poruku, iznenadit će vas tko je tvorac stihova

U sklopu humanitarne akcije “Uz nas niste sami” na Hrvatskoj radioteleviziji svakodnevno se vrti pjesma “Dajem ti srce”, koju izvodi Doris Dragović.

U originalu pjesma se nalazi na istoimenom albumu, koji je objavljen 1992. godine, a moglo bi vas iznenaditi tko je autor njezinih stihova.

Autori pjesme kojima HRT poziva na humanitarnu akciju su Zlatan Stipišić Gibonni  (stihovi) i Zrinko Tutić (glazba), a svojom izvedbom proslavila ju je Doris, koja je rekla da se “pjesmom cijelom svijetu željelo poručiti da ćemo, s dobrom voljom, kreativnošću, snagom u srcu i ljubavi, ići dalje”.

“Popraviti nešto strašno što se u trenutku dogodi je nemoguće, ali možemo srce nekako usmjeriti prema naprijed. Naravno, onome tko u ovom trenutku pati, to izgleda nemoguće, kao da nikada neće proći, međutim hoće”, rekla je Doris za hrt.hr, povodom pokretanja humanitarne akcije.

“Tada je to bio trenutak Domovinskog rata i svjesni smo da je to iza nas i da su se rodila neka nova djeca koja se u pjesmi i spominju. Danas su to odrasli ljudi, a ratne strahote su iza nas. Uvjerena sam, i to mi govori iskustvo, ne samo naše generacije, nego i prijašnjih, da će se rađati djeca i u mjestima pogođenim strahotama potresa, i da će jednog dana sve to biti iza nas”, dodala je.

bl

Foto: Pixabay/Generacija