/Rafaelić razriješen dužnosti ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra

Rafaelić razriješen dužnosti ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra

Na 6. sjednici Upravnog odbora Hrvatskog audiovizualnog centra u sastavu: Bruno Kragić (predsjednik), Jadranka Hrga (članica), Igor Starčević (član), Anto Bajo (član) i Davor Švaić (član) održanoj 14. veljače 2019. godine na vlastiti zahtjev razriješen je dosadašnji ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić. 

Na istoj sjednici Daniel Rafaelić imenovan je vršiteljem dužnosti ravnatelja do okončanja postupka izbora novog ravnatelja. 

Rafaelić je iznenada na polovini mandata podnio ostavku na mjesto ravnatelja HAVC-a. Nagađalo se o razlozima njegove ostavke, no poznato je samo to da je od Upravnog odbora tražio razrješenje iz osobnih razloga.

Podsjetimo, Rafaelić je prije dvije godine na vodeće mjesto u HAVC-u došao nakon Hrvoja Hribara, koji je s tog mjesta morao otići zbog nepovoljnog mišljenja Državne revizije.

U njegovom madatu donesen je Zakona o audiovizualnim djelatnostima, pri čemu se najviše zauzimao za sprečavanje sukoba interesa. Imao je i potporu Ministarstva kulture.

Rafaelić je u dosadašnjoj karijeri radio u Hrvatskoj kinoteci kao filmolog – arhivist. Istražuje domaću i svjetsku povijest filma. U filmskim arhivima u Beču i Berlinu pronašao je izgubljene hrvatske filmove Oktavijana Miletića Kroatisaches Baurenleben (1943.) i Agram, die Hauptstadt Kroatiens (1944). Suradnik je na Akademiji dramske umjetnosti i Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

mšm

Foto: FB