/DOBAR START 17. ZFF-A: Rasprodane projekcije obilježile prva tri dana!

DOBAR START 17. ZFF-A: Rasprodane projekcije obilježile prva tri dana!

Rasprodane projekcije filmova iz glavnog natjecateljskog programa, deset posto više prodanih karata u pretprodaji, redovi na kinoblagajnama i ogroman interes – ne samo za večernje, nego i za jutarnje te popodnevne projekcije na nizu lokacija s obje strane Save obilježile su početak 17. Zagreb film festivala koji se održava od 7. do 17. studenog na čak osam zagrebačkih lokacija.

Sezonu rasprodanih ulaznica otvorio je prvi film iz programa Ponovno s nama “Jojo Rabbit” Taike Waititija, a u prva tri dana rasprodano je i svih pet projekcija filmova iz glavnog natjecateljskog programa dugometražnog filma u kinu Tuškanac. 

“Izrazito smo sretni što je publika u tolikom broju i s velikim interesom u petak i subotu dočekala redateljice Enu Sendijarević i Ivanu Mladenović na projekcijama njihovih debitantskih ostvarenja Negdje lijepo i Ivana Grozna, a sjajan niz nastavili su Monos, Visoka djevojka i Patrick”, napomenuli su, zahvalivši publici.

S festivala su izvijestili i da su na početku festivala prodali i deset posto više ulaznica u pretprodaji, a osim pitanja za dodatne karte, stalno dobivaju i upite o tome hoće li filmovi biti u kino distribuciji. Kažu kako taj velik interes još jednom pokazuje da je zagrebačka publika itekako željna novih kvalitetnih naslova i nije se spremna odreći rituala zajedničkog gledanja filmova u kinu.

Sedamnaesto izdanje ZFF-a donosi više od stotinu filmova u 12 programa, a traje od 8. do 17. studenog. U utrci za festivalske nagrade je 11 dugometražnih, 10 međunarodnih i 10 hrvatskih kratkih filmova iz programa Kockice. Festival se održava na čak osam zagrebačkih lokacija, a gostuje i u dvadesetak gradova diljem Hrvatske.

mšm

Foto: ZFF