/Dodijeljene 29. glazbene nagrade Porin: Po dva kipića osvojili su Matija Cvek i Damir Urban

Dodijeljene 29. glazbene nagrade Porin: Po dva kipića osvojili su Matija Cvek i Damir Urban

U osječkoj dvorani Gradski vrt u četvrtak su dodijeljene glazbene nagrade Porin. Najpoznatiju domaću glazbenu nagradu za životno djelo dobili su Jura Stublić, Vera Svoboda i posmrtno – prerano preminuli Aki Rahimovski. Po dva kipića osvojili su Matija Cvek – za najbolju mušku vokalnu izvedbu (za pjesmu “Ptice”) i najbolji album pop glazbe (“Izbirljivo i slučajno”) te Damir Urban. Njegov “Lipanj, srpanj, kolovoz” najbolji je album, a “Sama” pjesma godine.

Kao najbolji novi izvođač nagradu je osvojio Filip Rudan. Za najbolju žensku vokalnu izvedbu nagrađena je Bad Daughter za skladbu “Favourite Game”, piše HRT.

Za najbolji album klasične glazbe “Porina” je osvojio album “Koncerti za saksofon i gudače” Nikole Fabijanića i “Acoustic Projects Strings”.

Najboljim albumom alternativne glazbe proglašen je album “Portopop” izvođača “Porto Morto“, a za najbolji album jazz glazbe “Porina” su dobili Zvonimir Šestak Groove Asembly za album “In the Pocket” i Šimun Matišić Quintet za album “Tribute to B.P.”

Izvršni direktor “Porina” Davor Drezga zahvalio je gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji na domaćinstvu i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovogodišnje dodjele “Porina” koja se, istaknuto je, održala na velikoj sceni, s produkcijom na zavidnoj razini.

Ove je godine za 37. kategorija pristiglo ukupno 2.116 prijava, samo za pjesmu godine bila je prijavljena 381 skladba te istaknula kako se iduće godine održava jubilarna 30. dodjela “Porina”.

mšm/hrt

Foto: Screenshot/HRT