/Dodjelom nagrada završio 65. Pulski filmski festival

Dodjelom nagrada završio 65. Pulski filmski festival

Od 9. do 22. srpnja održao se 65. Pulski filmski festival na kojemu je prikazano više od 200 projekcija na 17 lokacija, otvoreno je pet izložbi i održano devet glazbenih večeri, šezdesetak polaznika pohađalo je tri radionice za djecu i mlade, predstavljene su tri knjige i akreditiralo čak 200 medijskih predstavnika.

Dodjela Zlatnih arena održala se 22. srpnja, a od 17 filmova u konkurenciji (10 u Hrvatskom i 7 u programu manjinskih koprodukcija) grand prix je osvojio film “Mali” redatelja Antonija Nuića, dok je publika najboljim ocijenila film “Comic sans” redatelja Nevija Marasovića.

Posljednje dvije večeri održan je program PoPularne Pule sa hitovima Mamma Mia 2 i Hotel Transilvanija 3: praznici počinju, na kojima je prisustvovalo više od 12.000 gledatelja.

Tradicionalni program na Kaštelu, svojevrsni pozdrav filmskom ljetu, održat će se od 4. do 10. kolovoza na Kaštelu s programom P.S. Pula. Program se sastoji od 14 izvrsnih, kritički visoko ocijenjenih naslova iz programa Europolis-Meridijani.

mšm/pulafilmfestival.hr