/‘DR. DRVKO’ Obiteljska radinost oca i kćeri iz Samobora otkriva ručno rađene Orašare i druge ukrase

‘DR. DRVKO’ Obiteljska radinost oca i kćeri iz Samobora otkriva ručno rađene Orašare i druge ukrase

Dr. Drvko je domaća radinost obitelji Majstrović koja dolazi iz Samobora. Bajkovite ukrase izrađuju otac i kći, a u njihove ukrase, posebno Orašare u ovo predblagdansko vrijeme, zasigurno ćete se zaljubiti.

“Dr. Drvko smo registrirali 2017. godine kao domaću radinost. Od tada moj tata i ja radimo drvene predmete za uređenje doma i za poklone. Tata je umirovljeni vojni pilot, a ja sam studentica pete godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Tata je oduvijek radio s drvom, a ja sam odrastajući uz njega naučila osnovna znanja obrade drva te smo odlučili zajedno pokrenuti posao jer smo shvatili da na hrvatskom tržištu postoji velika potražnja za takvim vrstama proizvoda, a i željeli smo ponuditi nešto novo i drugačije”, za portal Generacija rekla je Nikolina Majstrović.

“Svi proizvodi koje radimo su proizvedeni od drva, ručni rad te naš vlastiti dizajn. Svakom proizvodu se maksimalno posvetimo. Naš asortiman sastoji se od lutaka Orašara koje su trenutno najpopularniji proizvod iz asortimana, božićnih ukrasa te predmeta za uređenje i poklone. 

Dakle Orašare proizvodimo u tri dimenzije: 24 cm, 33 cm i 43 cm. Svaki model je unikatan i količina koju proizvedemo i prodamo je ograničena jer ne želimo biti dio masovne proizvodnje (ne postoji mogućnost izrade po narudžbi već se prodaja vrši do isteka zaliha). Orašari mogu biti i personalizirani – na njihovo se postolje može dodati natpis (ime osobe, prezime neke obitelji i sl.) te mogu biti smješteni u kutiju za koju kupac sam bira boju”, kaže nam Nikolina.

“U svojoj proizvodnji koristimo akrilne boje bez otrovnih sastojaka. Koristimo lipu, drvo abaši te šperploču. Veći naglasak stavljamo na komponentu ručnog rada i hrvatskog proizvoda”, dodaje.

Domaća radinost u vrijeme pandemije

“Interes kupaca je i dalje velik kao što je bio i prošlih godina prije blagdana. Nismo osjetili neku razliku, dapače, još je veća zainteresiranost nego prijašnjih godina. Dio našeg asortimana pripremimo tijekom ljeta, kako bismo za nadolazeće blagdane samo prodavali. Dakle dio asortimana ne radimo po narudžbi, već samo prodajemo do isteka zaliha. Naravno, u našem asortimanu kao što sam već rekla postoje i personalizirani proizvodi koje radimo po narudžbi. Za njih se je potrebno javiti najmanje dva tjedna ranije kako bi proizvod bio gotov i spreman za slanje”, objasnila je Nikolina.

Zanimalo nas je na koji način i gdje možemo doći do ovih proizvoda.

Nalazimo se na Instagramu, Facebooku i na našoj web stranici www.drdrvko.net . Cijeli asortiman je tamo dostupan. Trenutno naše Orašare možete naći, osim na našoj stranici, i u jednoj prodavaonici u Samoboru na glavnom gradskom trgu, zaključila je Nikolina Majstrović.

Bjonda Lučić

Foto: Instagram Dr. Drvko