/‘E – CRVENKAPICA’ Promocija nove slikovnice nagrađivane autorice Silvije Šesto

‘E – CRVENKAPICA’ Promocija nove slikovnice nagrađivane autorice Silvije Šesto

Naklada Semafora ponosno predstavlja novu slikovnicu E-CRVENKAPICA koju je oslikala Tea Plepelić, a tekst napisala Silvija Šesto. Promocija slikovnice će biti u petak, 16. rujna od 19.30 sati u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Uz nekoliko riječi autorica o slikovnici i mogućih odgovora na pitanja publike, splet slova iz E-CRVENKAPICE pročitat će knjižničarka Davorka Semenić Premec i Lea Leko, učenica 6. razreda OŠ Kajzerica. 

Tradicionalna Semaforina nagradna igra kao i uvijek zajamčena jest, a moguće je i uhvatiti autorske primjerke po povoljnim novčićima i uz potpis autorica Tee i Silvije.

Uz promociju postavit će se i prigodna prodajna izložba ilustracija iz slikovnice Tee Plepelić.

O slikovnici: 

U vremenima u kojem smo se zatekli čini se kao da postoje dvije stvarnosti ili čak mnoge stvarnosti. Ponekad nam se čini da ih sami biramo, kako nam se koja više dopada a ponekad nam se nameću i glume onu pravu poput sjajnih holivudskih diva kako bi nas zavarale ili kako bismo sami sebe zavarali.

Pa iako naša mala znana djevojčica s crvenom kapicom između ovih korica koristi dvije stvarnosti od kojih je jedna e-stvarnost iznuda suvremenog društva koje hini kako je moguće oponašati zbilju i kad ona nije nimalo sjajna, neka vas ova mala slikovnica podsjeti da uvijek postoji samo jedna stvarnost u kojoj se svatko od nas mora truditi da bude što bolja za sve nas, pa i za vuka koji se u bilo kojem obliku pojavljuje kako bismo mu se kao dežurnoj zločestoći usprotivili, reagirali i svladali ga. 

O ilustratorici:

Tea Plepelić rodila se 24.11.1987. u Zagrebu u kojem je provela djetinjstvo i u kojem se školovala. Od ranih dana voljela je crtati, čitati knjige i pohađala je tečaj keramike. Nakon osnovne škole završila je slikarski smjer na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna te studirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Kasnije je putovala i živjela u Berlinu. Danas ima dvoje djece, živi i radi u Zagrebu. 

O tekstospisateljici:

Silvija Šesto rođena je 1962. u Zagrebu gdje je diplomirala filozofiju i književnost. Pisanjem se bavi od srednje škole. Objavila je podosta proze i poezije za „odrasle“, te joj je izvedeno petnaestak radiodrama, a nešto je i izvedeno na daskama koje su joj usput ispale iz glave (predstave “Zelenkapica” „Ping-pong“, Bum Tomica, Vanda, Debela, Deveta ovčica, Tko je ubio Pašteticu…). Za djecu i mlade (a i njihove starce!) objavila je romane Vanda, Debela, Tko je ubio Pašteticu, Zezomljani, Pa to je ljubav, Leon Napoleon, zbirku priča Ružičasta sanjarica, igrokaze Pričalica, serijal priča Bum Tomica 1, 2, 3 i 4 i još, još mnogo toga. Pet njezinih naslova za djecu uvršteno je u lektiru za osnovnu školu (Bum Tomica 1 i 2, Debela, Vanda i Tko je ubio Pašteticu).

Nagrade:

„Ivana Brlić Mažuranić“ (Debela); Časna lista IBBY-a (Debela); “Mali Marulić” (Duboko more ili kako smo sve pobroćkali); “Mali Marulić” (Gospodin Mrak i tri bijela šeširića); Fran Galović; Kiklop (Palac Sim i palac Tam); Grigor Vitez (Tinuninu); Grigor Vitez (Uhvati mi plavog medu); Anto Gardaš (Zezopove basne); Žar ptica (Bum Tomica); Ovca u kutiji (Sirup protiv mačjeg kašlja); dvije nominacije za nagradu „Mali princ“(Tinuninu, Uhvati mi plavog medu).

mšm

Foto: promo