/EVO KAKO AMERIKANCI OBILJEŽAVAJU SVOJ DAN NEZAVISNOSTI: Proslava najvećeg američkog praznika u Zagrebu

EVO KAKO AMERIKANCI OBILJEŽAVAJU SVOJ DAN NEZAVISNOSTI: Proslava najvećeg američkog praznika u Zagrebu

Američki institut, Udruga za promicanje američke kulture i engleskog jezika, te hrvatsko-američke kulture razmjene, obilježio je najveći američki praznik, Dan nezavisnosti i donio dašak ovog posebnog dana u Zagreb. Tako su ove godine brojni posjetitelji svih generacija upoznali i doživjeli dio američke kulture i običaja “4th od July” te uživali uz burgere, pitu od jabuke i punch i brojne druge specijalitete.

Željeli smo polaznicima tečajeva, suradnicima i prijateljima Američkog instituta približiti ovaj značajni dan i pružiti im priliku da u Hrvatskoj dožive naš veliki dan i na taj način im omogućiti da iskuse atmosferu tipičnog američkog doma od gastro delicija, do glazbe, uređenja, aktivnosti i igara. Vjerujemo da se kroz iskustvo i doživljaj kulture i običaja, jezik brže i kvalitetnije uči, a upravo to i kroz naše aktivnosti tijekom cijele godine pružamo svojim polaznicima. “ – rekla je Alexandra Chioureas Posković, Predsjednica Udruge. 

Na ovaj dan diljem svijeta brojni Amerikanci, njihove obitelji i prijatelji, slave slobodu i neovisnost od britanske vladavine i pravno odvajanje trinaest kolonija od Velike Britanije. Naime, u Philadelphiji je tada 13 dotadašnjih britanskih kolonija u Novom svijetu potpisalo Deklaraciju, čime su proglasile svoju nezavisnost, koja je potvrđena od Kongresa 4. srpnja 1776. godine, te je tako Deklaracija postala prvi ustavni akt SAD-a. 

Američki institut, škola engleskog jezika u Zagrebu, mjesto je koje godinama okuplja djecu i odrasle na individualnim i grupnim tečajevima, kao i tematskim zabavnim radionicama na engleskom jeziku, pružajući tako sudionicima  iskustvo upoznavanja i učenja engleskog jezika uz zabavu i druženje. Zainteresirani polaznici od četiri godine pa nadalje mogu odabrati grupne ili individualne tečajeve, tečajeve poslovnog engleskog, radionice “Welcome to Croatia” i radionice engleskog za tvrtke, kao i pripreme za prijemne ispite na engleskom. Svim polaznicima na raspolaganju su i dodatne aktivnosti: English lounge, Debatni klub, Filmski klub i Dramski klub, u kojima se uz druženje engleski uči lako i zabavno.

bl

Foto: Bagadodo