/Evo koliko će na dočeku Nove godine zaraditi estradnjaci

Evo koliko će na dočeku Nove godine zaraditi estradnjaci

Kada su novogodišnje zarade estradnjaka u pitanju, cifre su u pravilu poslovna tajna, no u medijima se uvijek pojavljuju iznosi iz ‘povjerljivih izvora’. Prošle godine apsolutni rekorder bio je Dino Merlin, koji je, kako navodi 100posto,  za nastup na Stradunu dobio 50.000 eura. U Dubrovniku će ove godine zapjevati Nina Badrić i Toni Cetinski. Za to će svatko od njih dobiti 20.000 eura. To je gotovo uobičajena cijena za hrvatske estradnjake.

Toliko će dobiti i Jelena Rozga za nastup u Budvi u jednom hotelu. Njezina kolegica Severina nije još objavila gdje će nastupati, ali za prijašnje je novogodišnje koncerte znala dobiti i dvostruko više.

Petar Grašo jedan je od rijetkih izvođača koji su ove godine povisili cijenu pa će za koncert u Vodicama dobiti 25.000 eura, dok je prošle godine na Rabu nastupao za deset tisuća manje. Doduše, ove godine pjevat će i 1.siječnja na reprizi dočeka.

Neno Belan Zadrane će uvesti u 2019. godinu, a honorar će mu navodno biti oko 150.000 kuna.

Od solo izvođača zna se još da će Mladen Grdović dobiti 18.000 eura za nastup u Makarskoj, a Jasmin Stavros za 15.000 eura će nastupati u Splitu. Prije dvije godine njih su dvojica dobili po 25.000 za novogodišnji doček u Poreču.

Bendovi pak imaju nešto više cijene jer se honorar dijeli na više osoba. Tako Parni valjak za koncert u Skopju traži 30.000 eura, a Prljavo kazalište 25.000 za Rovinj.

mšm/100 posto

Foto: FB (Toni Cetinski)