/GRAD KAO SLIKARSKO PLATNO – Uskoro počinje Festival svjetla Zagreb

GRAD KAO SLIKARSKO PLATNO – Uskoro počinje Festival svjetla Zagreb

Umjetnici svjetla upotrebljavaju grad kao slikarsko platno, njegove zgrade i spomenike, njegovo noćno nebo, njegova šetališta i trgove. Svjetlom stvaraju inovativnu umjetnost koja utječe na naše emocije.

Umjetnost, dizajn, spektakl, zabava, arhitektura, sve je to Festival svjetla. Festival dobrih emocija i lijepih prizora zbog kojeg je svijet oko nas barem na trenutak potpuno drugačiji, šareniji, blještaviji. U sve više gradova diljem svijeta Festivali svjetla postali su tradicijom. Kreativni majstori podarili su novi život znanim gradskim simbolima zaodjenuvši ih u živopisne boje.

Početkom proljeća grad postaje spektakularna svjetlosna predstava u režiji Festivala svjetla Zagreb. Ulice, trgovi, parkovi i znamenitosti postaju pozornica za razigrane svjetlosne instalacije. Poznato i obično ponovno je novo i uzbudljivo zahvaljujući umjetnicima čije nam vizije pokazuju grad u drukčijem svjetlu. I to doslovno.

U Zagrebu je prvi Festival svjetla održan 2017. godine. Festival svjetla Zagreb 2020. održavat će se od 18. do 22. ožujka na više lokacija diljem Zagreba u večernjim satima.

Program i lokacije stižu uskoro…

bl/Festival svjetla Zagreb

Foto: Festival svjetla Zagreb