/FOTO: Djeca Zagreba za djecu Gline i Jabukovca; Žar ptica predstavom im isporučio srca

FOTO: Djeca Zagreba za djecu Gline i Jabukovca; Žar ptica predstavom im isporučio srca

Djeca Zagreba svoje poruke podrške za djecu Gline i Jabukovca prošli tjedan donijeli su u kazalište “Žar ptica” i predali glumcima predstave “Ti i ja mali medo”, s kojom su u ponedjeljak gostovali na Banovini, izvijestili su iz Kazališta.

Gradsko kazalište “Žar ptica” tako je u ponedjeljak posjetilo djecu Gline i Jabukovca i nekoliko obitelji nastradalih u potresu u Majskim poljanama i  Drenovcu Banskom te odigralo predstavu “Ti i ja mali medo” za 120 učenika prvih i drugih razreda tamošnjih osnovnih škola.

“Gostovanja u potresom nastradalom području dio je naše humanitarne inicijative ‘Srce koje spaja’, u kojoj sudjeluju djeca Zagreba, volonteri humanitarnih udruga na terenu i naše kazališta Žar ptica. Znajući da je uz prijatelja, makar on bio i nepoznat, život puno ljepši i vedriji, djeci Banije želimo prenijeti poruke ohrabrenja i podrške od djece Zagreba.    

Odaziv škola, djece i roditelja bio je jako velik, a glumci su u Glinu otišli s kutijama prepunim dječjih darova i toplih prijateljskih poruka. Pozivamo djecu da nam ih šalju i dalje jer sljedeći mjesec idemo posjetiti njihove vršnjake u Kostajnicu. Na svakoj poruci obvezno je nacrtati srce za nepoznatu prijateljicu ili prijatelja”, kazala je u ime Žar ptice Milanka Čolović koja je pokrenula inicijativu “Srce koje spaja”.

Veliki i Mali medo, glumci Vesna Ravenšćak i Berislav Tomičić nakon predstava malim Banijcima predali su pisma i paketiće, a unatoč hladnom danu u ovom razrušenom kraju, frcala su srčeka ljubavi i topline.

bkk

Foto: GK Žar ptica