/‘FOTO’ Pogledajte zagrijanu atmosferu zimskog izdanja Projekta Ilica: Q’ART; blagdanska čarolija nije izostala

‘FOTO’ Pogledajte zagrijanu atmosferu zimskog izdanja Projekta Ilica: Q’ART; blagdanska čarolija nije izostala

Niske temperature na Ilici nisu utjecale na zagrijanu atmosferu, odlično raspoloženje i raznolik program koji su pripremili autori Projekta Ilica: Q’ART Ivana Nikolić Popović i Alexandar Battista Ilić te organizatori Maja Lalić, Davorin Ilić, Vera Lončar, Danko Friščić, Ivana Bakal, Marcela Kokot i svi sudionici koji su vrijedno radili na realizaciji ovog umjetničkog projekta.

Zadnje ovogodišnje izdanje Projekta Ilica: Q’ART – Zimski Q’ARTY PARTY okupio je oko 300 sudionika, izlagača, glazbenika, umjetnika i kreativaca. Bogatu ponudu umjetničkih jedinstvenih proizvoda, nakita, ukrasa, umjetnina, igračaka, odjeće i modnih dodataka u blagdanskom su raspoloženju prezentirali domaći autori i proizvođači.

Stolovima popunjenoj Ilici, od Frankopanske do Primorske ulice, pridružili su se ugostiteljski objekti koji su ponovno omogućili jedinstveno iskustvo ispijanja vrućih napitaka na tračnicama.

Prodajna izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti „Plati i nosi“ održala se kod Akademije likovnih umjetnosti, a kao i svaki put do sada, plesan i lak korak kroz Ilicu pratili su vrhunski jazz izvođači: Nikolina Kovačević trio, Ivana Galić kvartet, DJ Goran Tomaš i Souls 4 Souls.

U sklopu Projekta Ilica: Q’ART otvoren je i Mali Muzej Čuda koji posjetitelji imaju priliku pogledati kroz cijeli mjesec prosinac. U Mali Muzej Čuda postavljena je izložba igračaka najpoznatije i renomirane tvornice igračaka „Biserka“ koja je svoje početke imala u Ilici na broju 118, a osmišljen je i zanimljiv i edukativan program za najmlađe.

Osim po Gričkom topu, znali smo da je podne i po tradicionalnoj reviji koja je i ovaj put okupila znatiželjne poglede i publiku svih generacija. Na Zimskom Q’ARTY PARTYu prikazani su radovi studenata Tekstilno – tehnološkog fakulteta s međunarodnih EDU radionica pod mentorstvom doc. dr. art. Ivane Bakal i mag. ing. Đurđice Kocijančić.

Autorica Projekta, Ivana Nikolić Popović iskazala je zadovoljstvo zimskim izdanjem Projekta:

„Veseli me da smo konačno napravili naše zimsko izdanje i da svi naši umjetnici, izlagači i obrtnici mogu ravnopravno konkurirati velikoj božićnoj ponudi. Svaki grad je autentičan upravo po vrijednim rukama domaćih umjetnika i malih proizvođača koje mi uvijek s velikom strašću podržavamo i smatramo ih ravnopravnim dijelom svoje male Projekt Ilica: Q’ART zajednice.“

Glavna poruka Projekta Ilica: Q’ART „MI GRAĐANI SMO GRAD“ prenosi ideju o važnosti brige jednih za druge kao i za zajednicu. Projekt Ilica: Q’ART uvijek rado uključuje humanitarne organizacije i udruge koje djeluju za dobrobit ranjivih skupina među nama, pa su se tako i na Zimskom Q’ARTY PARTYu prikupljale donacije za one kojima je to najpotrebnije.

Podršku u organizaciji i realizaciji ove važne umjetničke manifestacije pružili su i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba, Akademija Likovnih umjetnosti, ULUPUH, T-com i Tekstilno tehnološki fakultet u Zagrebu.

mšm

Foto: Projekt Ilica: Q’ART