/‘FOTO’ Tom Odell u prepunoj Tvornici kulture izveo najveće hitove, a publika je uz njega pjevala do samog kraja

‘FOTO’ Tom Odell u prepunoj Tvornici kulture izveo najveće hitove, a publika je uz njega pjevala do samog kraja

Mladi britanski kantautor Tom Odell ove je subote u prepunoj zagrebačkoj Tvornici kulture oduševio fanove i izveo svoje najveće hitove poput “Another Love”. Bio je to koncert pun emocija, a publika je pjevala i pljeskala uz gotovo sve njegove pjesme, i to do posljednjeg trena.

Odell je u Tvornici kulture nastupio u sklopu velike europske turneje koja je nazvana po posljednjem, četvrtom albumu, “Monsters”. Baš kao i na njegovom premijernom nastupu u Zagrebu prije tri godine, Odell je napunio klub, pobrao sjajne reakcije publike i ponovno oduševio fanove.

Publiku su prvo zagrijali Cartwright i Oska, za čijeg je nastupa već bilo mnogo ljudi. Kada je Tom izašao na pozornicu sve je oživjelo. Započeo je koncert s pjesmom “Numb” iz svojeg posljednjeg albuma “Monsters”. Mladi je glazbenik otpjevao većinu pjesama iz istog albuma, uz što je nadodao neke svoje najpoznatije pjesme, poput “Heal” i “Another Love” koju je otpjevao posljednju.

Izveo je i pjesmu iz svog nadolazećeg albuma koji izlazi 28. rujna i Zagreb je prvi grad koji ju je čuo. Publika je pjevala i pljeskala uz gotovo sve njegove pjesme sve do posljednjeg trena.

Nakon koncerta mogle su se kupiti majice, ploče, CD-i i ostalo od Toma Odella, ali i plakati od Oske i Cartwrighta koje su oni osobno prodavali i potpisivali.

Organizator događaja je Los Angeles d.o.o.

Talentirani glazbenik

Podsjetimo, Thomas Peter Odell je mladi britanski kantautor rođen 24.11.1990.

Izuzetno talentirani kompozitor i tekstopisac svoje prve korake ponajviše treba posvetiti Lily Allen, poznatoj britanskoj glazbenici i šefici Columbijinog labela In The Name Of koja je toliko bila očarana Tomovom energijom da ga je odmah potpisala. Debitantski EP ‘Songs From Another Love’ uključivao je megahit i prvi singl ‘Another Love’ koji ga je momentalno katapultirao među najjača mlada otočka imena.

Već u svojoj prvoj sezoni Tom Odell je ulovio laskavu titulu na dodjeli ‘BRITs’ Critics’ Choice Award’, BBC ga je uvrstio među top 15 autora koji su ‘BBC Sound Of 2013’, a televizijski debi odradio je u emisiji slavnog Joolsa Hollanda. Prvi duži materijal, album ‘Long Way Down’ iz 2013. odmah je uhvatio #1 britanske top liste albuma, da bi 2014. Tom zaslužio i prestižnu Ivor Novello nagradu koja se dodjeljuje skladateljima i autorima tekstova.

Glazba Toma Odella utjecaje vuče od slavnih imena kao što su Elton John, David Bowie, Jeff Buckley ili Bruce Springsteen, a sam priznaje da je fan izvođača poput Cat Power, Jamesa Blakea, Blura i Arcade Firea. Treći studijski album, ‘Jubilee Road’ bit će objavljen 26. listopada, a već su ga najavila tri singla – ‘Jubilee Road’, ‘If You Wanna Love Somebody’ i duet s Alice Merton, ‘Half As Good As You’.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Generacija.hr