/‘FOTO/VIDEO’ 2Cellos ‘rasturili’ energičnim nastupom u Areni Zagreb i uz puno emocija oprostili se od fanova

‘FOTO/VIDEO’ 2Cellos ‘rasturili’ energičnim nastupom u Areni Zagreb i uz puno emocija oprostili se od fanova

Svjetski proslavljeni violončelistički duo 2Cellos, Luka Šulić i Stjepan Hauser, oduševili su publiku svojim energičnim i dirljivim nastupom na jučerašnjem oproštajnom koncertu u Areni Zagreb. Bio je to njihov posljednji koncert velike svjetske turneje kojom u 2022. završavaju svoj zajednički glazbeni put. Publika ih je ispratila uz stajaće ovacije, a dvojac su preplavile emocije, baš kao i njihove fanove.

Pred više od 13 tisuća zaljubljenika u njihovu glazbu, u Areni su svirali svoje najveće hitove – još jednom podsjećajući publiku na savršen spoj pop i klasične glazbe. Svirali su obrade poznatih hitova Metallice, U2, Eda Sheerana, Michaela Jacksona, AC/DC i drugih.

Bio je to emocijama nabijen nastup koji zaokružuje njihovu bogatu glazbenu karijeru. Nakon 10 godina provedenih kao 2Cellos, šest objavljenih studijskih albuma, skupljenih više milijardi streamova, nastupa na kultnim mjestima diljem svijeta i prodanih skoro milijun ulaznica za svoje energične nastupe, duet Luka Šulić i Stjepan Hauser dali su sve od sebe da im posljednji nastup u Zagrebu kao 2Cellos ostane u najboljem sjećanju, kako njima, tako i brojnim fanovima koji su na koncert došli iz čitave Hrvatske, ali i inozemstva.

Pred nastup 2Cellosa publiku je zagrijao američki glazbenik u usponu – Matt Simons poznat po hitovima “We Can Do Better” i “Catch & Release”.

Glazbenik je potom najavio 2Cellos koji je više od sat i pol svirao pred zagrebačkom publikom. Krenuli su s laganijim pjesmama da bi zapalili atmosferu s hitom “Highway To Hell” nakon kojeg su svi bili na nogama.

Najdirljiviji trenutak bio je za vrijeme posljednje izvedbe. Na pjesmu “Hallelujah” svi su zapjevali i mobitelima osvjetljivali dvoranu koja je poprimila izgled zvjezdanog neba.

Sudeći prema odlučnoj atmosferi i prepunoj Areni, ispunilo se ono što su Hauser i Šulić izjavili uoči koncerta:

“Ovo će biti najjači koncerti, s najvećim brojem posjetitelja. Popeli smo se zajedno na planinu i dosegli vrh onoga što možemo zajedno napraviti. Sve što smo naučili iz zajedničkog sviranja uložiti ćemo u ovu turneju. Koncerti će biti intenzivni, bit će snažni, bit će dirljivi i emotivni. Sve što možemo i znamo poklonit ćemo publici – i onda možemo ‘umiroviti’ 2Cellos. Jeste li spremi proslaviti to sa nama?”, poručio je dvojac.

Kakva je atmosfera bila na koncertu pogledajte u videu i galeriji.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Generacija.hr