/‘GLOBALNI FENOMEN’ Napokon knjiga o kultnoj seriji ‘Prijatelji’; autorica otkriva razloge velike popularnosti

‘GLOBALNI FENOMEN’ Napokon knjiga o kultnoj seriji ‘Prijatelji’; autorica otkriva razloge velike popularnosti

Rockmark je izdao potencijalni novi bestseller; nakon što je godinama bila u vrhu ljestvica najgledanijih tv-serija, ”Prijatelji” su konačno dobili i književnu ediciju.

Knjiga ‘Prijatelji’ autorice Kelsey Miller istražuje zašto je serija postala popularna i daje odgovor na još važnije pitanje – zašto je još uvijek popularna (prema podacima američkog CableTV.com, Prijatelji su bili najgledanija serija u SAD-u tijekom karantene za vrijeme pandemije korona virusa), stoji u Rockmarkovom priopćenju.

Autorica na 180 stranica prati nastanak serije, donosi uvid u zbivanja ispred kamera, brojne anegdote iza njih, priča o pravom prijateljstvu i zajedništvu glumačke postave, analizira zašto su Prijatelji povremeno bili problematični te koje su sve kulturološke trendove pokrenuli i inspirirali.

Kada su se 1994. ”Prijatelji” pojavili na malim ekranima, nitko nije očekivao da će serija postati glavna uzdanica NBC-a, a kamoli globalni fenomen. U godinama koje su uslijedile, ”Prijatelji” su zacementirali svoje mjesto prošavši put od hita u udarnom terminu do kultnog klasika.

Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey i Phoebe udomaćili su se diljem svijeta; njihove živote, ljubavne zgode i nezgode pratili su – i još uvijek prate – milijuni ljudi, a slavne epizode prepričavaju se i danas, 16 godina od posljednje emitirane. O još slavnijim poštapalicama i najvažnijoj frizuri ’90-ih da ne govorimo.