/Gospel Duo na koncertu ‘Srcem i glazbom za djecu’

Gospel Duo na koncertu ‘Srcem i glazbom za djecu’

Humanitarni koncert ‘Srcem i glazbom za djecu’ održat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u subotu, 1. prosinca 2018. godine u 19 sati. Na koncertu će nastupiti Gospel Duo, a cjelokupan prihod darovat će se Klinici za dječje bolesti Zagreb za opremanje njihove Knjižnice. Na subotnjem koncertu moći će se čuti popularni hitovi gospel glazbe kao što su Amazing Grace, This World is Not My Home i Bridge Over Trouble Water.

Gospel Duo čine mezzosopranistica Ljiljana Šišeta-Vrbančić i pijanist Oliver Vrbančić. Nakon završene Muzičke akademije u Zagrebu profesionalna ih je znatiželja odvela na studij jazza na Sveučilište za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu (Die Universität für Musik und darstellende Kunst Graz), gdje danas rade kao predavači.

Supružnici Ljiljana i Oliver, osim u privatnome životu, ljubav su pronašli i u glazbi, i to u žanru crnačke duhovne glazbe. S temeljima klasike i jazza, u toj su glazbi pronašli prostor u kojem će zajedničkim muziciranjem iskoristiti svu svoju sposobnost i dosadašnje široko glazbeno obrazovanje. Kao Gospel Duo nastupaju već niz godina, a snimili su i CD s tim repertoarom u izdanju Croatia Recordsa.

Ulaznicu za humanitarni koncert, uz donaciju od 50 kuna, možete preuzeti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od ponedjeljka do petka od 8 do 21 sat te subotom od 9 do 14 sati, a upiti se mogu poslati i na e-adresu zaklada@nsk.hr.

Organizatori su koncerta Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Zaklada NSK i Klinika za dječje bolesti Zagreb.

mšm