/Hit predstava ‘Za umrijet od smijeha’ slavi 50. izvedbu

Hit predstava ‘Za umrijet od smijeha’ slavi 50. izvedbu

Svečana 50. izvedba predstave ‘Za umrijet od smijeha’ održat će se 12. listopada u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, s početkom u 20 sati. Redatelj predstave je Mario Kovač, a koproducenti Teatar Rugantino i Kazalište Planet Art. Predstava je odlično prihvaćena od publike i kritike, a osim Zagreba, igrala je u brojnim mjestima diljem Hrvatske.

Prije svog prvog rođendana na hrvatskoj kazališnoj sceni, provokativna predstava s neumoljivom oštricom satire ’Za umrijet od smijeha’, proslavit će 50. izvedbu u Zagrebu, na pozornici na kojoj je održana i premijera. Proslavi se osobito veseli ekipa predstave predvođena glumcima Gordanom Gadžić i Markom Torjancem koji potpisuje i adaptaciju originala američkog dramatičara Christophera Duranga.

Za ’Za umrijet od smijeha’ ovo je bilo i više nego ispunjenih nešto više od 10 mjeseci. Predstava je odlično prihvaćena od publike i kritike, a pamti se mnogo sjajnih sinergija s publikom koja je lijepo prihvatila i prigrlila dvoje neshvaćenih i neprilagođenih sugrađana u maestralnim izvedbama Gordane Gadžić i Marka Torjanca te ih često ispraćala sa scene višeminutnim aplauzima.

Predstava ’Za umrijet od smijeha’ tijekom cijele kazališne sezone igrala je u Zagrebu te gostovala, osim u mnogobrojnim mjestima diljem Hrvatske (samo tijekom ljetne turneje njih 19), u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori te Srbiji.

Gostovala je i na više festivala od kojih posebno treba istaknuti Osječko ljeto kulture, Splitsko ljeto i Ljetne priredbe Krk. Nakon već spomenute, svečane 50. izvedbe u Zagrebu 12. listopada, ’Za umrijet od smijeha’ gostuje u Crikvenici 16. listopada te Delnicama 18. listopada. Dan kasnije na redu su Sesvete, 20. listopada Dugo Selo, 21. ponovno Zagreb, Histrionski dom i ’Bobijevi dani smijeha’, a posljednja listopadska izvedba je u Ivanić-Gradu 24. listopada, priopćili su iz Teatra Rugantino.

mšm