/Hrvatskom gradiću u kojem je sniman “Robin Hood” nagrada za najbolju europsku filmsku lokaciju?

Hrvatskom gradiću u kojem je sniman “Robin Hood” nagrada za najbolju europsku filmsku lokaciju?

U istarskoj općini Grožnjan nalazi se gradić Završje, koji je u vrhu liste najboljih europskih lokacija za snimanje filmova i serija. Riječ je o natječaju za najbolju europsku lokaciju u filmskoj i TV industriji, koji treću godinu zaredom pokreće European Film Commissions Network (EUFCN) u suradnji s filmskim portalom Cineuropa, piše 24sata.

Glasovanje na stranicama EUFCN-a traje još danas, nakon čega će se znati na kojem je mjestu naše Završje, koje je nekoliko dana prije završetka glasovanja na trećem mjestu ove prestižne liste. U gradiću smještenom na sjevernom dijelu Istre u proljeće 2017. godine snimao se film “Robin Hood” redatelja Otta Bathursta.

Za potrebe filmskog seta angažirano je oko 700 statista, a film su, osim u Istri, snimali i u Dubrovniku. Došlo je oko 650 članova filmske ekipe, čime je još jednom potvrđeno da je Hrvatska među top lokacijama za snimanje svjetskih filmskih hitova u proteklih nekoliko godina. Ekipi filma su se pogotovo svidjeli visoki zidovi Dubrovnika, ali nisu mogli sve što su htjeli.

mšm/Karla Rumora/24sata

Foto: tz-groznjan.hr