/Ivan Dečak: Nitko ne glumi zvijezdu, svi smo šljakeri!

Ivan Dečak: Nitko ne glumi zvijezdu, svi smo šljakeri!

Ivan Dečak, alfa i omega grupe Vatra, ove godine slavi trostruku obljetnicu: sậm će najesen napuniti 40, njegov bend koncertom 5. travnja u zagrebačkom Domu sportova proslavit će 20 godina postojanja, a istoga dana izaći će Vatrin 10. studijski album i to na vinilu!

U inervjuu za Reviju HAK frontmen Vatre progovara o odnosima u bendu, okruglim brojkama i duetu s Massimom te otkriva što publiku očekuje na koncertu 5. travnja.

Ivane, što kažeš na te okrugle brojke?

Tih 20 godina proletjelo je u trenu, a što se tiče životnih 40, i to je došlo nekako brzo, a upozoravaju me da nakon četrdesete godine jure još brže… Ipak, ja se držim onog našeg hita s Massimom: Nama se nikud ne žuri!

Kako to da ste tako složni u bendu već dva desetljeća?

Mislim da je to zato što skoro svi dolazimo iz malog grada Virovitice, poznajemo se od djetinjstva i premreženi smo rodbinskim i kumskim vezama. Spojeni smo kao korijenje u virovitičkom parku! Nitko ne glumi zvijezdu, svi smo šljakeri: nije nam problem sjesti u kombi u bilo koje doba dana i otići na svirku bilo kamo gdje ima struje, a ako je nema, sviramo akustično!

Možeš li precizirati vaše kumske i druge veze?

Našoj klavijaturistici Ireni Celio-Cega sam šogor – oženio sam njezinu sestru Ninu, bubnjaru Mariju Robertu Kasumoviću sam vjenčani kum, a kum sam i našem vozaču i njegovu sinu… Kad ne može Bandić, uskačem ja!

Što nas čeka na koncertu 5. travnja?

Bit će puno toga zašto vrijedi doći: gosti su nam Massimo, Urban, dečki iz Svadbasa, grupa Pavel (i Aljoši Šeriću sam vjenčani kum) i drugi naši prijatelji. Namjeravamo osigurati i dva autobusa našim Virovitičanima.

Tu su i nosači zvuka?

Istoga dana izlazi nam već četvrti singl s tog desetog albuma, Sve je tišina i vjerujem da će napraviti dobar posao. Spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo. Taj dan će se album moći ekskluzivno kupiti u Domu sportova. Odlučili smo se da bude na vinilu kao posvetu tim sjajnim vremenima rocka.

Na ploči ćemo staviti barkod tako da se pjesme mogu skinuti i slušati: želimo spojiti prošlo i sadašnje vrijeme. Mislim da će se album zvati Nama se nikud ne žuri, na njemu će biti i hitovi Sekvoje i Ukleti Holandez, a vjerujem i još pokoji…

Duet s Massimom postao je pravi hit, čemu to zahvaljujete?

Pjesma je jako iskrena, napisao sam je u trenu, u jednom kriku, kad smo prerano izgubili divnog glazbenog kritičara i dobrog čovjeka Antu Perkovića. Od straha što život na ovom krasnom planetu tako brzo prolazi, napravio sam tu pjesmu kako bi veličala život i sadašnji trenutak u kojem treba uživati. To često zaboravljamo žureći za nečim, a ne znamo zapravo za čim.

mšm/revijahak

Foto: FB (Ivan Dečak)