/Jazz Garden: Maja Posavec & Ivan Kapec u Ljetnom vrtu Vintage Industriala

Jazz Garden: Maja Posavec & Ivan Kapec u Ljetnom vrtu Vintage Industriala

Tjedan otvorenja Ljetnog vrta Vintage Industriala uveličat će i povratak njihovog Jazz Gardena, a od ovog ljeta program se održava u suradnji sa Jazz.hr-om. Zato u srijedu 5. lipnja ne propustite prvo vrtno koncertno ukazanje uz divnu Maju Posavec i genijalnog Ivana Kapeca.

Maja i Ivan započeli su svoju suradnju na Majinom autorskom albumu ‘Kada ne bih imala strah’ koji je objavljen prošle godine. Usporedo s tim nastao je i projekt ‘Večer s Cohenom’ kroz koji su razvili jedan osebujan izričaj, inspiriran poezijom Leonarda Cohena i elementarnošću instrumentarija – upravo kao duo: glas i gitara. 

U toj postavi rado su potom preispitivali vitalnost i otpornost pjesama, bilo vlastitih ili nekih drugih autora. I time su se neplanirano pridružili nastojanjima nekih imena novije svjetske jazz generacije kao što su: Kurt Rosenwinkel, Pedro Martins, Wolfgang Muthspiel, Avishai Cohen, i drugi – koji su inače vrsni jazz instrumentalisti, – a u čijim novijim radovima je naglašen povratak na esenciju melodije i pjevanog teksta, kao kontrapunkt instrumentalističkoj hipertrofiji i preobilnoj studijskoj produkciji. 

Maja i Ivan interpretirat će autorske pjesme na raznim jezicima i stvarat će glazbu koja zahtjeva intiman prostor te otvorenog i pažljivog slušatelja. Ulaz je slobodan, a koncert počinje u 20 sati. 

Podsjetimo, Jazz.hr sezona se zatvara ekskluzivnim koncertom Tamara Obrovac TransAdriatic Quarteta u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Ulaznice za koncert možete nabaviti u sustavu Entrio.

mšm

Foto: Jazz.hr