/‘JAZZ IS BACK BP 2021.’Druga polovica srpnja u Grožnjanu rezervirana je za tradicionalni Festival

‘JAZZ IS BACK BP 2021.’Druga polovica srpnja u Grožnjanu rezervirana je za tradicionalni Festival

Organizira se konferencija za medije povodom održavanja Festivala Jazz is Back BP! i Ljetne jazz škole Hrvatske glazbene mladeži (HGM) koje organiziraju Općina Grožnjan, Polivalentni kulturni centar Grožnjan i  HGM.

Konferencija za medije održat će se u srijedu 23. lipnja 2021. godine u 11.30 sati u dvorani Kaštel u Grožnjanu. 

Tijekom konferencije predstavit će se bogati ovogodišnji program Festivala kao i eminentni glazbenici koji posjećuju Hrvatsku upravo zbog Grožnjana i umjetničkih programa koji se realiziraju kako bi se prenijela znanja na mlade talente, a govorit će: 

  • Načelnik Općine Grožnjan Claudio Stocovaz, načelnik Općine Grožnjan
  • Dubravka Dujmović Kušan, tajnica HGM-a
  • Rino Duniš, predstavnik Polivalentnog kulturnog centra Grožnjan
  • Iva Šalamon Reškovac, direktorica tvrtke Art Hill, partnera programa
  • Danko Štefanović, voditelj RTL Musica, medijski partner 
  • Salih Sadiković bubnjar 

Alex Sipiagin, Luis Bonilla, Elvis Stanić, Karlheinz Miklin Jr., Lea Lovrenčić, Joe Kaplowitz, Goran Rukavina, Zoran Predin, Andreja Kurelec Košavić s Rundekom & Ekipom, Nic Collins, sin poznatog oca Phila Collinsa, Famoudou Don Moye…i završna festivalska koncertna večer s Josipom Lisac samo je dio umjetnika koji će ovu godinu oduševiti sudionike grožnjanskih programa i publiku.   

Ovogodišnji Festival Jazz is Back BP! je ujedno i hommage Bošku Petroviću, jednom od pokretača festivala i Ljetne jazz škole. Ove godine navršilo je punih 10 godina otkako nas je Boško napustio, fizički, ali ne duhom i glazbenom ostavštinom u kojoj uživaju utjecajni glazbenici, mladi talenti i publika diljem svijeta. 

Više od dva desetljeća druga polovica srpnja u Grožnjanu rezervirana je za tradicionalni Festival Jazz is Back! BP, koji se ove godine otvara 14. srpnja, te će predstaviti ukupno 14 koncertnih večeri, na kojima nastupaju eminentni jazz i blues glazbenici iz cijelog svijeta. Najduži jazz festival u Hrvatskoj održava se u suradnji Općine Grožnjan, Polivalentnog kulturnog centra Grožnjan i Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu. Festival je 2008. godine osvojio nagradu Europske jazz federacije za najbolji mali (boutique) festival.

bkk/bl

Foto: Unsplash ilustracija