/‘KLASIKA U NOVIM DVORIMA’ Zagrebačka filharmonija izvest će najljepše skladbe Mozarta, Straussa, Čajkovskog…

‘KLASIKA U NOVIM DVORIMA’ Zagrebačka filharmonija izvest će najljepše skladbe Mozarta, Straussa, Čajkovskog…

Vrijeme pandemije, nažalost, još nije iza nas, ali život se pomalo vraća u normalu. Uz poštivanje epidemioloških mjera počinju se održavati brojne kulturne manifestacije diljem Lijepe naše. Tako će se u Zaprešiću održati koncert Zagrebačke filharmonije povodom 50. godišnjice osnivanja Glazbene škole Zlatka Balokovića.

Program “Klasika u Novim dvorima” donosi najljepše skladbe Mozarta, Straussa, Brahmsa, Handela i Čajkovskog, a orkestar filharmonije će ih izvesti u perivoju Novih dvora.

Kako stoji na stranicama Turističke zajednice Grada Zaprešića protekla školska godina 2019./2020. bila je godina obilježavanja 50. obljetnice rada Glazbene škole Zlatka Balokovića i 125. godišnjice rođenja proslavljenog violinista Zlatka Balokovića. Polaznici ove glazbene škole godinama postižu izuzetne rezultate. Oni su rezultat rada marljivih i talentiranih učenika te svih pedagoga koji s ljubavlju prenose svoje znanje. Upravo zato koncert Zagrebačke filharmonije najbolji je način da se proslavi veliki jubilej.

Koncert je na rasporedu u subotu 8. svibnja s početkom u 18 sati, a ulaz u park je besplatan. Stoga, ovoga vikenda, uputite se u šetnju Novim dvorima i uživajte u zvucima najpoznatijih skladbi klasične glazbe.

Stella Visković

Novi dvori bana Josipa Jelačića, nalaze se u Zaprešiću, a od srpnja prošle godine bogatiji su za povijesno–poučnu stazu koja posjetiteljima pruža najvažnije informacije o zdanjima koja se nalaze na posjedu bana Jelačića, životu bana i njegove obitelji, nekim manje poznatim detaljima o njegovoj supruzi, ali i o njegovoj vojnoj karijeri.

Već smo pisali o ovoj stazi koja vodi posjetitelje kroz vrijeme 19. stoljeća te slavi bana Jelačića kao povijesnu osobu, ali govori i o važnosti kvalitetne interpretacije baštine i njezinog mjesta u stvaranju budućnosti.

Bjonda Lučić

Foto: Press/Stella Visković