/‘KOLUMBASTIČNI BOŽIĆNI PJEVOKAZ’ Pogledajte najnoviji mini mjuzikl šarmantnih glumica: ‘Neka vam donese pregršt radosti’

‘KOLUMBASTIČNI BOŽIĆNI PJEVOKAZ’ Pogledajte najnoviji mini mjuzikl šarmantnih glumica: ‘Neka vam donese pregršt radosti’

Autorica “Šetnje s Kolumbinama”, interaktivne zagrebačke razglednice Gornjeg i Donjeg grada na hrvatskom i engleskom jeziku, ili bolje rečeno, vesele predstave u pokretu, Irena Matas, ovog Adventa donosi novi mini mjuzikl “Kolumbastični Božićni Pjevokaz”.

Nakon dva nagrađivana kratka filma o Kolumbinama: “Šetnja s Kolumbinama, Zagreb, Hrvatska”  i “Advent s Kolumbinama Zagreb, Hrvatska i New York, SAD” (oba u režiji Daria Radusina, a prema scenariju Irene Matas), glazbeni sastav “Kolumbinas” su novi Irenin kreativni iskorak pa je tako prošlog Adventa predstavljen song i spot na engleskom jeziku u maniri mini – mjuzikla “Kolumbinas Christmas Medley”. Ovog pak Adventa “Kolumbinas” nam donose hrvatsku inačicu istog songa “Kolumbastični Božićni Pjevokaz”.

Premijera njihovog najnovijeg mini mjuzikla bila je 25. studenog na CMC TV  te na YouTube CroRec. Prve adventske nedjelje Kolumbine su izvele njihovu veselu predstavu, a slijedeći planirani termin je treća adventska nedjelja, 18. prosinca s početkom u 16 sati ispred Zdenca života, ispred zagrebačkog HNK.

‘Kolumbastični Božićni Pjevokaz’

Tim koji je radio na engleskoj verziji songa zadužen je i za hrvatsku verziju. Skladatelj i aranžer je Teo Visintin, dok je autorica teksta Irena Matas a glazbeni producent Mirko Šenkovski-Geronimo. Spot koji odiše čarolijom Božića u režiji Maxa Hozića i prema scenariju Irene Matas, sačinjen je od dijelova spomenutog kratkog filma “Advent s Kolumbinama” u režiji Daria Radusina te spota za song “Kolumbinas Christmas Medley” u režiji Marka Erlića s prema scenariju Irene Matas. 

Ulogu Kolumbine i u ovom veselom božićnom spotu preuzela je Irena, dok je Kolumbinotica njezina kolegica iz predstave i prethodnih filmova, akademska glumica Tea Šimić. Pet Vilenjaka (Wilibrada, Praškolinu, Četkolana, Dekoratelu i Gurmolana) glumi Tamara Bucić, a ples “Kolumbinas”  koreografirala je Marija Mrđenović Minarik Missy.

“Uz najiskrenije želje da naš song mjuziklić još jednom pronađe svoj put do vaših srca i donese vam pregršt radosti i veselja koliko vas družino ima, želimo od naših kolumbastičnih srca najveseliji Božić i najsretniju Novu  2023. godinu baš svima!”, poručile su Kolumbine Irena i Tea.

Za kraj su u duhu svoje predstave “Kolumbinas” još dodale:

“Ako slatko djetešce ne čuči u tebi, bolje nemoj maštat’ u sebi jer mašta bujna nije igra tužna već samo veselje i radost nužna”. 

mšm

Foto: Šetnja s Kolumbinama