/Legendarni ‘Kauboji’ proslavili 500. izvedbu: Svježim nas drže duhovite i neuvježbane situacije!

Legendarni ‘Kauboji’ proslavili 500. izvedbu: Svježim nas drže duhovite i neuvježbane situacije!

Hit predstava Kauboji autora i redatelja Saše Anočića, koja je od premijere u ožujku 2008. postala zaštitni znak Teatra Exit, proslavila je u subotu svoju jubilarnu 500. izvedbu. Za ovu nagrađivanu predstavu koja ima manire najklasičnijeg mjuzikla i nakon 12 godina traži se karta više. O atmosferi na proslavi, odnosima unutar glumačkog tima, zasićenju na sceni i planovima za dalje upitali smo Matiju Antolića, mladog glumca i autora glazbe.

Jeste li očekivali ovakav uspjeh ‘Kauboja’? Kakva je bila atmosfera na 500. izvedbi i proslavi?

Na početku nisam očekivao niti mislio o tolikom broju izvedbi. Možda je netko iskusniji u cijeloj ekipi mogao pretpostaviti određeni uspjeh, ali uglavnom je o tome teško govoriti. Mislim da nismo to očekivali niti mislili o tome na taj način.

Atmosfera je bila uobičajena manje više, na način da smo kao i uvijek pokušali odigrati dobru predstavu, a nakon nje smo malo sve to obilježili, podružili se s ljudima koje znamo i koji su nas došli pogledati. Najviše je iz tog aspekta bilo drugačije. Iako, svaka je izvedba uvijek drugačija.

Koliko vam znači biti dio ovog tima? Družite li se i privatno s glumcima?

Vrijedno je to iskustvo koje je trajalo i traje još uvijek. Tada sam imao 19 godina, sad ću imati 32. Dugi je to period u kojem se mnogo toga dogodilo, a zapravo mi je jako nedostajalo to što moj otac Čedo Antolić nije mogao biti na ovoj jubilarnoj izvedbi.

Što se tiče druženja s glumcima, nije da se puno viđamo, ali ‘Kauboji’ su specifična predstava, koja igra često i to oduvijek, tako da se vidimo relativno često i putevi nam se uvijek na neki način dodirnu.

Matija Antolić (Foto: Mario Kociper)

Nakon toliko izvedbi uživate li još na sceni ili možda osjećate zasićenje?

Zasićenje nas uvijek iz prikrajka promatra i ima težih i lakših izvedbi, ali u predstavi ima mjesta za improvizaciju pa se često dogode zaista duhovite, neuvježbane situacije koje nas u trenu osvježe. Iako, ima puno scena koje su uvježbane i nepromjenjive i koje moramo poštovati, Recimo, cijeli drugi dio predstave je takav, osim kada “fulamo”.

Ono što napomenemo uvijek, što je bitno, jest to da je Saša kao redatelj cijelo vrijeme s nama u predstavi pa se neke stvari, koje bi se u drugim uvjetima pomalo raspale, još uvijek ipak drže.

Kakvi su planovi za ‘Kauboje’? Gdje sve nastupate i imate li već dogovorena gostovanja?

O planovima ne mogu govoriti jer ih ne znam, osim da još uvijek igramo i igrat ćemo po svemu sudeći, najviše u Teatru Exit. Gostovanja budu tu i tamo. Najčešće smo ih igrali prvih nekoliko godina, a sada su otprilike tri gostovanja po sezoni.

Scena iz ‘Kauboja’ (Foto: Teatar Exit)

Maja Šubarić Mahmuljin

Naslovna fotografija: Josip Nalis