/Lisinski plesao pod maskama uz duhovitog Gopca i maštovite maske

Lisinski plesao pod maskama uz duhovitog Gopca i maštovite maske

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog ove subote bila je prepuna maškara koje su se zabavljale uz Psihomodo Pop,  brazilske plesačice i Bahia Brasil. ‘Lisinski pleše pod maskama’ proslavio je 10. obljetnicu uz maštovite i originalne maske i karizmatičnog Davora Gopca. Bila je to prava karnevalska zabava za sve generacije – plesali su mališani, njihovi roditelji, mladi i stariji, a najbolje maske nagrađene su vrijednim nagradama.

Na početku koncerta Davor Gobac je istaknuo kako je Psihomodo pop domaći rock-bend koji ove godine obilježava 35. godišnjicu svirke. Karizmatični frontmen benda plijenio je pozornost neponovljivim izvedbama svojih najvećih hitova i osebujnim scenskim nastupom. Nije izostala niti odlična energija i duhovitost kojom bend privlači sve generacije. 

Senzualni, vatreni i strastveni ples brazilskih plesačica najbolje brazilske baletne grupe u Europi -Brasil Bahia Show izmamio je brojne uzdahe,  a brazilske plesačice pokazale su da su prava senzacija. Nastupio je i Disco Magic Band,  splitski glazbeni projekt bogatog scenskog nastupa, neobičnih kostima i perika u stilu disco-funky-glam zvijezda.

Djeca su se zabavljala uz programe Mak Teatara koje osmišljavaju i izvode vrhunski zabavljači, akrobati, žongleri i klauni, a nastupile su i naše Zagrebačke mažoretkinje – simbol  Zagreba.

Najbolje maskirani posjetitelji osvojili su bogate nagrade. Prva nagrada za najbolju žensku masku otišla je u ruke jedne vrlo originalne meduze koja je osvojila trodnevni odlazak na koncert grupe Maroon 5 u Prag. Najbolja muška maska bio je starac iz ctića Nebesa (Up) koji je osvojio jednodnevni angažman za koncert grupe Bon Jovi u Klagenfurtu.

Za najbolje maskiranu obitelj izabrana je vrlo originalna obitelj glazbenika koju su činili operna pjevačica, dirigent i dvoje djece koji su bili glazbeni instrumenti, a najbolja grupna maska bile su odlične slastičarke koje su u rukama nosile torte iz raznih krajeva Hrvatske.

Od ostalih maškara istaknuli su se pingini, Karl Lagerfeld, vježbači, Jack Sparrow i brojni drugi. Zabava nije prošla niti bez nezaobilaznih krafni koje su simbol fašnika.

 Maja Šubarić Mahmuljin 

Foto: Generacija.hr