/‘LJETNA POZORNICA BUNDEK’ Večeras koncert Zagrebačke filharmonije u sjećanje na Nikolu Teslu

‘LJETNA POZORNICA BUNDEK’ Večeras koncert Zagrebačke filharmonije u sjećanje na Nikolu Teslu

Nakon Tamburaškog orkestra HRT-a, čijim je nastupom otvoren ovogodišnji program, na ponton Ljetne pozornice Bundek večeras – u petak 10.7. stiže naš broj 1 simfonijski orkestar – Zagrebačka filharmonija. Orkestrom ravna mladi i uspješni maestro Miran Vaupotić, a na programu su neki od najvećih hitova klasične glazbe – od Mozarta do Brahmsa i od Berse do Suppéa.

Brojni ljubitelji glazbe uživat će u Valceru cvijeća iz Orašara P. I. Čajkovskog ili Slavenskome plesu br. 8 A. Dvořáka, a imat će prigodu čuti i izvedbu pjesme Moj Zagreb, tak imam te rad, popularnog songa što ga je Zagrebačka filharmonija snimila i objavila putem društvenih mreža u vrijeme epidemije, u povodu velikog potresa u Zagrebu. Koncert Zagrebačke filharmonije na Ljetnoj pozornici Bundek održava se u sjećanje na Nikolu Teslu.

Ansambl Opere b.b. Zagreb stari je gost i “miljenik” publike na Bundeku, na kojemu je već predstavio niz zapaženih projekata i nastupa. Ove godine pripremaju čak dva: u subotu 11.7. kad će pod vodstvom maestra Darijana Ivezića izvesti program popularnih operetnih brojeva od Grofice Marice, preko Šišmiša do Vesele udovice; pjevat će Nela Katalenić, Lidija Horvat-Dunjko, Josipa Bilić, Siniša Galović te Ronald Braus.

A potom i u ponedjeljak 13.7. kada će ponoviti veliku uspješnicu iz jedne od prethodnih sezona – izvedbu slavne operete Vesela udovica Franza Lehára u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, pod vodstvom Darijana Ivezića.

Nedjelja 12.7. rezervirana je pak za III. međunarodni susret puhačkih orkestara u organizaciji Zagrebačkog orkestra ZET-a, a ove godine uz već spomenutog nositelja projekta – Zagrebački orkestar ZET-a pod vodstvom Hrvoja Pintarića – predstavit će se Puhački orkestar Goričan (dirigent Luka Dominik), Banda d’ottoni della Comunità degli Italiani Visinada (Brass band Zajednice Talijana iz Vižinade, dirigent Alen Bernobić) te Limena glazba Dekanovec (dirigent Daniel Požgaj).

Koncerti počinju u 21 sat. Ulaz na sve programe je slobodan, ali će biti kontroliran te ograničen u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama. Iz istih razloga broj sjedećih mjesta bit će ograničen.

LJETNA POZORNICA BUNDEK – RASPORED PROGRAMA

PETAK 10.7.

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

MIRAN VAUPOTIĆ, dirigent

Koncert posvećen Nikoli Tesli

Program:

Moj Zagreb, tak imam te rad (arr. D. Palanović)

W. A. Mozart: 40. simfonija u g-molu, KV 550, I. st. – Molto Allegro

L. van Beethoven: Coriolan, uvertira

P. I. Čajkovski: Valcer cvijeća iz suite Orašar

B. Bersa: Idila, za orkestar

E. Grieg: Peer Gynt, suita br.1, op. 46, IV stavak

A. Dvořák: Slavenski ples op. 46 br. 8

F. von Suppé: Laka konjica, uvertira opereti

J. Brahms: Mađarski ples br. 5

mšm

Foto: Zagrebačka filharmonija, Bundek foto