/Mala scena u ožujku obilježava čak tri svjetska dana vezana za kazalište

Mala scena u ožujku obilježava čak tri svjetska dana vezana za kazalište

Ožujak, mjesec u kojem se obilježavaju čak tri svjetska dana vezana za kazalište, Mala scena proslavit će, kako su priopćili, velikim novostima.

Prošla je godina dana od početka projekta “Mala scena online”. Preko 150 ispričanih priča i više od pola milijuna pregleda dokazalo je da našu publiku osobito zanima pričanje i slušanje priča, stoji u priopćenju.

“Mnogobrojne poruke podrške, zahvale, dječji crteži i snimke, ohrabrili su nas na nastavak čitanja priča kojim želimo potaknuti djecu na maštanje, slušanje i čitanje. Htjeli smo za vas stvoriti platformu koja će pojednostavniti slušanje priča, skratiti vam proces traženja priča i materijala, a također se i potpuno fokusirati na auditivno iskustvo čime djeci pružamo mogućnost uživanja u kvalitetnim, zabavnim i poticajnim aktivnostima bez ekrana. Tako je nastala ideja o Slušateci – audiopričaonici u sklopu koje, osim poznatih bajki i priča, svaki tjedan dodajemo i dvije nove, originalne priče poznatih hrvatskih autorica i autora. Ovaj mjesec za Slušateku piše Jelena Pervan, autorica hit-priča o Mrljeku i Prljeku i osnivačica ‘Kuće od priča”.

Također, potaknuti fantastičnim kritikama za novu predstavu “Sunce djever i Neva Nevičica”, tijekom koje naš poznati pijanist i skladatelj Matej Meštrović uživo daje glazbenu podlogu priči, a i sa spoznajom da glazba uvelike utječe da razvoj mašte, kognitivnih sposobnosti i na sâm doživljaj priče, u Kazalištu pripremaju i posebnu seriju s pričama Ivane Brlić-Mažuranić. Ove će poznate priče biti ispričane uz originalnu glazbu Mateja Meštrovića.

Tijekom ožujka u Maloj sceni planiraju svakodnevno dodavati nove priče s idejom da se baza priča širi svakim tjednom novim, originalnim pričama.

Slušateka funkcionira na načelu pretplate, a moguće je odabrati više razina pretplate – svaka razina donosi i posebne pogodnosti kao, recimo, popust na ulaznice za predstave!

20. ožujka proglašen je Međunarodnim danom kazališta za djecu i mlade, 21. ožujka Međunarodni je dan lutkarstva, a 27. ožujka Svjetski je dan kazališta!

Naše slavlje počinje već 19. ožujka predstavom Sunce djever i Neva Nevičica u izvedbi Buge Marije Šimiću 19 sati. S obzirom na ograničenje mjesta, ostalo je još svega nekoliko ulaznica, ali predstava će se moći gledati i online putem streaminga.

20. ožujka na repertoaru je predstava za bebe Priča o kotaču u 10 sati, koja će također biti dostupna za gledanje online uživo, izvijestili su iz Male scene.

bkk

Foto: Kazalište Mala scena

TAGS: