/‘MEDO ĐURO KOD ZUBARA’ Raspjevana pustolovina koja djeci razbija strah od zubara

‘MEDO ĐURO KOD ZUBARA’ Raspjevana pustolovina koja djeci razbija strah od zubara

Pretpremijera dječje predstave “Medo Đuro kod zubara” u režiji Petre Mrduljaš održana je jučer, 19. rujna u prepunom Zagrebačkom kazalištu lutaka. Poučna priča o medvjediću koji ne pere zube i ne voli zubare prva je u nizu tematski osmišljenih predstava koje se obraćaju najmanjem uzrastu. Osmjesi djece koja su aktivno sudjelovala u predstavi te veliki pljesak na kraju potvrda su odlično pogođene teme i pristupa koji se svidio kako roditeljima, tako i njihovom mališanima.

U ovoj pustolovini za najmlađe medvjedić Đuro ima veliki zadatak – mora pobijediti strah od zubara i loše navike kako bi mogao zapjevati s prijateljima u šumi bez bolova koje mu zadaju karijesi. U tome mu pomaže šumska vila koja će ga naučiti što su bakterije, a što karijesi i kako ih spriječiti, ali i to da se zubara ne treba bojati.

Malena publika tako može iz iskustva ovog simpatičnog medvjedića i njegovih prijatelja – lisice i zeca te dobre vile naučiti što je sve potrebno za zdrave i lijepe zubiće.

U ovoj veseloj i simpatičnoj predstavi nastaloj prema tekstu Ane Tonković Dolenčić svojom odličnom i nadasve zaigranom izvedbom koja je nasmijala mališane iskazali su se mladi glumci Marta Bolfan Ugljen, Ana-Marija Percaić i Borna Galinović. Važnu ulogu u predstavu ima i originalna glazba za koju je zaslužan Nenad Brkić, a posebice varijacije na popularnu pjesmu Nikice Kalogjere i Miljenka Galića: Šubi dubi dubi.

Na kraju pustolovine u kojoj je aktivno sudjelovala publika i koju su velikim pljeskom popratili mališani sve sjeda na svoje mjesto – zubići medvjedića Đure su blistavi i bijeli, a pjesmi nema kraja…

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: ZKL (foto@novkovic)