/Na današnji dan u tragediji koja je potresla Hrvatsku napustio nas veliki glazbenik

Na današnji dan u tragediji koja je potresla Hrvatsku napustio nas veliki glazbenik

Tomislav Ivčić, glazbenik i veliki hrvatski domoljub, prerano nas je napustio na današnji prije prije 26 godina. Ivčić je poginuo u prometnoj nesreći 4. ožujka 1993. Rođeni Zadranin tijekom karijere proslavo se brojnim hitovima, od kojih je velik broj bio domoljubne tematike. U bogatoj pjevačkoj i skladateljskoj karijeri napisao je više od 200 pjesama te snimio 23 albuma koji su prodani u 2,5 milijuna primjeraka.

Ivčić je postao poznat i van granica Hrvatske kad je u vrijeme Domovinskog rata snimio pjesmu na engleskom jeziku  “Stop the War in Croatia”, kojom je svijet upozorio na ratne strahote u svojoj domovini, prenosi Direktno.hr.

Osim u glazbi, Ivčić se kao član Hrvatske demokratske zajednice okušao u politici, kandidiravši se 1993. za zastupničko mjesto u Hrvatskom saboru, koje je na izborima i osvojio.

Nažalost, nekoliko tjedana prije stupanja na navedenu dužnost poginuo je pokušavši svojim automobilom izbjeći pješakinju koja je istrčala na kolnik, no tom prilikom automobilom je prešao u suprotni trak u kojem se sudario s drugim automobilom.

Osim Ivčića, u tragediji koja je potresla Hrvatsku poginula je pješakinja te suvozačica iz drugog automobila.

mšm/direktno

Foto: FB