/‘NAJBOLJA GLUMCA I TRILER’ Hrvatski film F20 nagrađen s dvije nagrade, u Ukrajini i SAD-u

‘NAJBOLJA GLUMCA I TRILER’ Hrvatski film F20 nagrađen s dvije nagrade, u Ukrajini i SAD-u

Hrvatski dugometražni igrani film “F20”, prema scenariju Hrvoja Sadarića, u režiji Arsena Antona Ostojića i produkciji Filmosaurus Rex-a iz Zagreba nagrađen je s dvije nagrade na dva kontinenta – u Ukrajini i u Los Angelesu.

Na netom završenom 5. Kijevskom filmskom festivalu, koji se krajem prošlog tjedna održao u glavnom gradu Ukrajine, film “F20” je nagrađen nagradom za “Najbolji europski triler”.

U službenoj konkurenciji je sudjelovalo 20 igranih filmova iz 15 zemalja.

U ocjenjivačkom sudu festivala bili su poznati švedsko-američki glumac i pisac Bo Svenson, kanadska glumica Desiree Elle, američka producentica Val Verse, brazilski snimatelj Marcelo Brasil te dvojica kineskih filmaša Wang Jie i Li Kang.
 
Također, na nedavno proglašenim nagradama za proljetni ciklus, glavna glumica Romina Tonković nagrađena je “Nagradom za najbolju glumicu” na Los Angeles Independent Film Festival Awards koje se već šestu godinu zaredom održavaju u Los Angelesu.

Ovo je prva nagrada koju je Romina dobila za svoju debitantsku ulogu u ovom filmu. Ceremonija dodjele nagrada na crvenom tepihu će se održati 29. kolovoza u Raleigh Studios na Melrose Avenue u Los Angelesu.

mšm

Foto: Promo