/‘NAJSLIKOVITIJE ISTARSKO BRDO’ Počinje Motovun Film Festival na kojem će biti prikazano više od sto filmova

‘NAJSLIKOVITIJE ISTARSKO BRDO’ Počinje Motovun Film Festival na kojem će biti prikazano više od sto filmova

Od 27. do 31. srpnja u programu motovunskog filmskog festivala više je od sto filmova, bogat glazbeni program i popratna zbivanja

Najslikovitije istarsko brdo od danas još jednom postaje najbolja kulisa za uživanje u filmovima, javlja HRT

“Motovun Film Festival pali svoje projektore i od 27. do 31. srpnja nudi bogat program pun filmova, glazbe, zabave i popratnih zbivanja”, najavljuju organizatori.

Festival će biti otvoren proslavljenim talijanskim dokumentarcem Lovci na tartufe, koji govori o skupini iskusnih tragača za rijetkim i dragocjenim tartufima za kojima žude najbogatiji svjetski kuhari i gurmani. Tartufari iz talijanskog Pijemonta žive životom skromnih osobenjaka, zaljubljenih u svoje pse tragače, lukavo i šutljivo štiteći svoj svijet od pohlepe.

“Kako se festival održava upravo u istarskom središtu tartufa, cijeli će prvi dan biti posvećen ovoj dragocjenoj deliciji. U suradnji s Udrugom istarskih tartufara pripremljeno je nekoliko iznenađenja, a svi će motovunski restorani nuditi menije sa specijalitetima od tartufa”, ističu organizatori.

U pet dana festivala bit će prikazano više od sto filmova, a motovunsko brdo pohodit će i brojni filmski autori. 

Na svoje će doći i ljubitelji koncerata u već uobičajeno bogatom glazbenom programu ovog festivala. 

– Već prvog dana na novoj glazbenoj pozornici na otvorenom – u kinu Billy nastupit će Alejuandro Buendija i Sinovi. Alter ego Saše Antića iz TBF-a donosi puno vrhunske lirike, crnog humora i originalnih komentara apsurdnih društvenih tema. U nastavku festivala zasvirat će i neka od trenutačno najzanimljivijih imena domaće glazbene scene Je VeuxPocket Palma Porto Morto, a svoj će originalan šou inspiriran turističkim feštama imati i DJ Mario Kovač, napominju organizatori festivala.

Za prisustvovanje koncertima, ali i dnevnim projekcijama u zatvorenim kinima nužno je predočenje COVID potvrda koje, pak, neće biti potrebne za večernje projekcije i ostala događanja na otvorenom. U Motovunu će biti omogućeno i testiranje na COVID, a o svemu se može doznati više na festivalskoj stranici.

bl

Foto: Pixabay