/‘NEBO JE GRANICA’ Pomozimo Zvjezdarnici Višnjan koju vodi jedan od najboljih svjetskih lovaca na asteroide

‘NEBO JE GRANICA’ Pomozimo Zvjezdarnici Višnjan koju vodi jedan od najboljih svjetskih lovaca na asteroide

Crowdfunding kampanjom “Nebo je granica” želi se skupiti 835.000 kuna​ za ovu vjerojatno najistaknutiju hrvatsku organizaciju koja već nekoliko desetljeća educira buduće hrvatske znanstvenike. Cilj je prikupiti taj iznos za Zvjezdarnicu Višnjan, koju vodi Korado Korlević, jedan od najboljih svjetskih lovaca na asteroide.

Vi također možete sudjelovati te donirati klikom OVDJE.

Uključivanjem u kampanju i donacijama pomažu se financirati dvije krucijalne stvari potrebne za edukaciju nove generacije mladih znanstvenika: 

1. geodetsku kupolu​ za odvijanje edukativnih programa i
2. bungalove za smještaj gostiju​ (učenika, profesora i mentora).

“Iznos od 835.000 kn planiramo skupljati ​od 1. do 31. prosinca 2020. godine ​i sigurni smo da ćemo u tome uspjeti. Do sada su se brojni građani, poduzetnici i anonimni dobročinitelji uspješno uključivali u slične projekte, i vjerujemo da podrška neće izostati ni sada u 2020. godini, kad je znanost, kritičko razmišljanje i znanje budućih generacija posebno na udaru”, objavili su na svojoj web stranici.

Nemojte zaboraviti podijeliti s prijateljima informaciju da ste donirali. Doniranje je plemenit čin koji je to uspješniji što više ljudi sudjeluje.

Kako donirati možete saznati klikom OVDJE.

Zvjezdarnica je upravo zahvaljujući nesebičnim donacijama hrvatskih dobročinitelja kao i nagradama međunarodnih institucija uspješno financirala neke svoje znanstveno-tehnološke potrebe, poput nadogradnje teleskopa.

Sada je na redu ​nadogradnja edukacijskih kapaciteta,​ s kojima će Zvjezdarnica moći primiti više djece i profesionalaca (učitelja, profesora, mentora) koji podupiru edukaciju malih ​radoznanstvenika​. Iz godine u godinu sve je veći interes djece za edukativne programe Zvjezdarnice.

Bjonda Lučić/Barbara Kraš Kedmenec

Foto: Zvjezdarnica Višnjan