/‘NEPREŽALJENI MORSKI VUK’ Prošle su tri godine od Oliverovog odlaska

‘NEPREŽALJENI MORSKI VUK’ Prošle su tri godine od Oliverovog odlaska

U nedjeljno jutro 29. srpnja prije tri godine, nakon borbe s teškom bolešću, preminuo je velikan hrvatske glazbene scene Oliver Dragojević.

Povodom Oliverove smrti u četvrtak u njegovoj Veloj Luci položit će se vijenac na mjesnom groblju, a u crkvi će biti recital uz glazbenike Marka ToljuAntu Gelu i kvartet Sequentia. Vrhunac manifestacije bit će koncert navečer na pijaci s početkom u 22 sata simboličnog naziva “Trag u beskraju”. 

Na koncertu će nastupit Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak. Glazbeni producent Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski vodit će kroz ovu glazbenu priču sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera.

Cijeli koncert imat će izravan prijenos na drugom programu nacionalne televizije.

Iza Dragojevića su ostali brojni hitovi poput ‘Galeb i ja’, ‘Cesarica’, ‘Skalinada’, ‘Oprosti mi pape’, ‘Nisan ja za te’, ‘Picaferaj’, ‘Molitva za Magdalenu’, ‘Ća je život vengo fantažija’, ‘Nadalina’, ‘Svirajte noćas za moju dušu’, ‘Vela Luka’, ‘Vjeruj u ljubav’, ‘Trag u beskraju’, ‘Kad mi dođeš ti’… Iza njega su ostala ukupno 23 studijska albuma, brojne kompilacije, rasprodani koncerti te brojne nagrade struke i publike.

Bjonda Lučić: Ispraćaj Olivera Dragojevića

Oliver je bio popularan i širom svijeta. Svjedoče o tome koncerti u najpoznatijim svjetskim dvoranama kao što su njujorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympia, Opera House u Sydneyju… Odlaskom morskog vuka Hrvatska je izgubila glazbenog velikana kakav se zasigurno dugo neće pojaviti na našoj glazbenoj sceni. Koliko su njegovu glazbu, ali i moralne vrijednosti cijenili Hrvati, govori i jedan od najvećih ispraćaja koji je nekome upriličen na našim prostorima.

Bjonda Lučić

Foto: Screenshot YouTube