/Glumica Nina Kaić Madić: U ‘Zovu divljine’ dobro smo se zabavljale!

Glumica Nina Kaić Madić: U ‘Zovu divljine’ dobro smo se zabavljale!

Glumica Nina Kaić Madić nastupa u novoj predstavi ‘Zov divljine’ Scene Gorica koja će premijerno biti izvedenog ovog petka, 30. studenog u 20 sati. Priča je to posvećena svim ženama svih generacija. Tekst je napisala Kristina Kegljen, a režiju potpisuje Lea Anastazija Fleger. Uz Ninu, u predstavi glume Ines Bojanić, Hana Hegedušić i Jasna Palić Picukarić. Ususret premijeri upitali smo ovu svestranu glumicu i dugogodišnju članicu zagrebačkog kazališta Komedija zašto je prihvatila ovu ulogu, kakva je bila atmosfera na probama, kakav lik tumači, ali i o glumačkom pozivu i budućim projektima.

„U predstavi upoznajemo četiri žene, najbolje prijateljice, toliko različite, a opet jedna drugoj najveća potpora. Dolaze u šumu, na kampiranje, kako bi se opustile, maknule od svakodnevice i dobro zabavile“, rekla nam je Nina koja je na poziv Scene Gorica i redateljice Lee Anastazije Fleger prihvatila ulogu Anite u predstavi ‘Zov divljine’.

„Anita je urbana, gradska žena, naizgled sretna, ali duboko u sebi shrvana od nedavne rastave. Likove uvijek stvaram iz sebe same, tako da u Aniti nedvojbeno ima nečeg mojeg. Svaki novi lik koji stvaram volim i pokušavam ga što bolje razumijeti jer ga u protivnom ne bih mogla dobro igrati“, istaknula je Nina.

Dobra i prijateljska atmosfera, dodala je, osjetila se na probama koje su trajale otprilike mjesec dana.

„Na probama je bilo ugodno, onako, ženski (smijeh). Lijepo smo surađivale i pritom se dobro zabavljale, baš kako i treba biti u predstavi. Sve je nekako išlo glatko i spontano. Super smo ekipa“.

Kako je već deset godina članica kazališta Komedija, Nina je ostvarila brojne zapažene uloge. Mogli smo je nedavno vidjeti u predstavi Faraon iz Ilice je mrtav, ali i u Briljantinu, Mjuziklu Dundo Maroje 008, Crnoj komediji, Čistom ludilu, Maloj kavani, Spli’skom akvarelu i brojnim drugim projektima. No najdraža joj je, priznaje, ipak jedna uloga .

„Uloga je bilo mnogo i sve su mi nekako drage i prirasle k srcu, ali ipak bih istaknula Rosie u mjuziklu Mamma Mia. Posebni je gušt istovremeno glumiti, pjevati i plesati na sceni i sve to uz divne kolege. Tada se osjećam ispunjeno“, napomenula je Nina.

Glumom se počela baviti još krajem osnovne škole u rodnoj Puli gdje je pohađala Dramski studijo INK-a i otkrila da je upravo gluma njezin životni poziv.

„Jako me privuklo kazalište i pozornica koji pružaju sve – maksimalnu kreativnost, stvaranje različitih likova, pjevanje i ples. Znala sam da je to moj put i ne bih ga nikad mijenjala.“

Na upit kako joj je bilo surađivati na predstavi ‘Zov divljine’ s redateljicom Leom Anastazijom Fleger koja slovi kao jedna od najvećih nada hrvatskog kazališta, Nina je odgovarila:

„Lea je prekrasna, čarobna, anđeo s plavim kovrčama. Tako topla, draga i pažljiva, a jednostavna. Jako smo lijepo surađivale. Držala nas je na okupu i točnim redateljskim uputama i sugestijama vodila kroz proces nastajanja predstave. Pred njom je, sigurna sam, još velika redateljska karijera.“

Potvrdila je i to kako je sve spremno za premijeru ovoga petka.

„Mi smo spremne i jedva čekamo dolazak publike. Generalna proba je 29. studenog, na koju ste svi pozvani, a premijera dan kasnije. Sve predstave počinju u 20 sati u Sceni Gorica,  a repriza je 3. prosinca. Dođite nam! Nadamo se da će se publika dobro zabaviti“, poručila je Nina Kaić Madić.

Kako je njezino matično kazalište Komedija upravo otvorilo 68. sezonu, Ninu ćemo moći gledati i u mjuziklu “Mamma Mia”, ali i hit krimi-komediji “Čisto ludilo” te u predstavama “Revizor” i “Faraon iz Ilice je mrtav”.

Maja Šubarić Mahmuljin