/‘NOSITELJI RADOSNE VIJESTI’ Slavljenički koncert gospel sastava The Messengers uskoro u Komediji!

‘NOSITELJI RADOSNE VIJESTI’ Slavljenički koncert gospel sastava The Messengers uskoro u Komediji!

The Messengersi će obilježiti 20 godina postojanja velikim koncertom u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija u petak, 11. studenog 2022. u 20 sati. Gosti na koncertu će biti Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Adalbert Turner Juci, Tomislav Goluban te band kazališta Komedija – Alan Dović, Berislav Arlavi, Martin Petračić, Berislav Antica i Ivan Lukšić.

Vokalni sastav The Messengers osnovan je 11. studenog 2002. godine u Zagrebu i od tada djeluje pod umjetničkim vodstvom Matije Škvorca.

Sastav, već 20 godina okuplja zaljubljenike u duhovnu glazbu i a capella pjevanje, a uz gospel i negro spiritual glazbu, u posljednje vrijeme repertoaru dodaje i neke jazz i pop standarde, izvodeći ih i dalje na svoj specifičan i prepoznatljiv način.

Messengersi, u prijevodu Glasnici, nositelji su radosne vijesti. To poručuju i svojim sloganom “Bringing you the good news”, jer su dobra vijest i dobra atmosfera koju prenose nešto što ih prati kroz sve godine pjesme i nastupa.

Sastav bilježi brojne nastupe u hrvatskoj metropoli, ali i diljem Hrvatske te u inozemstvu. Među zapaženije nastupe Messengersa svakako spada nastup na Uskrs festu 2008., u suradnji s grupom Laudantes iz Šibenika, kada osvajaju nagradu publike. Treba spomenuti i nastup na Tonka festu 2009., kada osvajaju drugu nagradu žirija, a tu je i nastup na hodočašću u talijanskoj Macerati, kada su The Messengers gospelom oduševili čak 55.000 okupljenih.

Messengersi su do sada objavili tri nosača zvuka u nakladi Laudata. Prvi nosač zvuka s tradicionalnim gospel i negro spiritual pjesmama, pod nazivom “Good News”, objavili su 2011., 2014. album “Total Praise” te 2018. live album po nazivom “SwINGIN’ with The Messengers”.

Sudjelovali su na natjecanju zborova i vokalnih sastava “Festival glazbe Zagreb 2016.” te osvojili prvo mjesto i zlatnu plaketu u kategoriji slobodno višeglasje, a 2018. godine su osvojili zlato i prvo mjesto na svjetskom natjecanju u Veroni u kategoriji jazz ,bluesswing i gospel.

Ulaznice za koncert dostupne su na blagajnama Komedije i u sustavu ulaznice.hr.

mšm

Foto: promo/Kazalište Komedija