/Novi singl inspiriran očevima koji ove godine nisu mogli prisustvovati rođenju svojih kćeri

Novi singl inspiriran očevima koji ove godine nisu mogli prisustvovati rođenju svojih kćeri

Zagrebački pjevač, multiinstrumentalist i kantautor, Mihael Kvorka, javnosti predstavlja svoj drugi samostalni singl, “U tvome imenu”, koji je nastao neposredno nakon rođenja kćeri Iris. Na pjesmi je, kao i do sada, radio zajedno s kolegom Robertom Domitrovićem, a kako su obojica postali očevi ove godine, to im je donijelo novi pogled na svijet, puno radosti, ali i neke izazove s kojima se do sada nisu susretali.

Naime, kao i stotine očeva u Hrvatskoj zbog dobro znane situacije, nisu smjeli prisustvovati rođenju svojih kćeri te su osjetili kako je to biti odvojen od voljene osobe u jednom od najvažnijih trenutaka u životu. To iskustvo ih je potaknulo na stvaranje ove pjesme.

“Ova pjesma mi zaista puno znači jer je nastala kao posveta našim kćerima i suprugama, a cijeli proces snimanja bio je ispunjen emocijama. Jedne večeri, dok smo Robi i ja pričali o cijeloj situaciji koja se događa u svijetu i malo se požalili jedan drugome kako nismo mogli prisustvovati rođenju naših kćeri pa se prisjetili i slučaja očeva Roberta i Ivana koji su kampirali ispred bolnice u Klaićevoj da bi bili bliže svojoj djeci, shvatili smo da bismo željeli javno nešto reći na tu temu”, otkrio je Mihael.

Singl prati i efektni video uradak sniman “double exposure” tehnikom, koju ne vidimo često u spotovima na sceni. Ideja je bila prikazati kako se čak i u vrijeme društvene distance i izolacije može povezati s dragim ljudima te podsjetiti da nismo sami makar se tako činilo. Redateljsku i snimateljsku ulogu je, kao i na prošlom Mihaelovom spotu, vrlo uspješno odigrala Anita Nadj.

Elegantan video spot za pjesmu “U tvome imenu” pogledajte na YouTubu.

“Bilo nam je posebno drago snimati ovu pjesmu jer osim probrane ekipe koja je i inače surađivala s nama, kao što su Helena Hunčaga, Darko Vlahović, Fran Šokić i Jelena, na ovoj pjesmi su prateće vokale otpjevale i naše žene i Robijev tata Davor. To je ovoj pjesmi dalo još veći značaj i obiteljsku komponentu, a po prvi puta su i naše žene i kćeri u nekom našem spotu”, otkriva Mihael.

“Biti kraj svoga djeteta nije luksuz, već ljudsko pravo i nešto što je neophodno za razvoj, ali i oporavak djeteta. Kroz poruku ljubavi i podrške želimo skrenuti pozornost i na ove situacije u kojima se mnogi roditelji nalaze”, za kraj poručuju Mihael i Robert.

bkk

Foto: Ekta Kolektiv PR