/Novo lice u kazalištu je Elizabeta Brodić: Ne znam kako sam dobila nagradu!

Novo lice u kazalištu je Elizabeta Brodić: Ne znam kako sam dobila nagradu!

Mlada glumica Elizabeta Brodić (25) osvojila je nagradu Zlatnog studija za Novo lice u kazalištu. Studentica je Akademije dramskih umjetnosti, a možemo je vidjeti kao Martu u filmu Za ona dobra stara vremena.

Elizabeta je za Super1 otkrila zašto je počela glumiti te kako je biti mlada glumica na filmu.

„Roditelji su me upisali na dramsku u ZKM-u u prvom razredu osnovne. U tom trenutku sam već nekoliko godina plesala tamo. Rekla sam im da me na dramskoj tjeraju da nosim imaginarni jastuk i da ne želim tamo ići, tako je i bilo. A onda sam se vratila pred kraj osnovne i ostala do faksa“, započela je Elizabeta.

Kroz srednju, dodala je, imala je svakakvih ideja – od novinarstva do psihologije.

„U trećem razredu sam se odlučila pripremiti ipak za tu akademiju oko koje svi dižu famu i putem shvatila da je to ljubav. Odabrla sam glumu jer mi se činila kao najbolji način da govorim i iznosim svoje stavove kroz tuđe na mjestu gdje ljudi slušaju. Dijametralno suprotno od političara“, rekla je mlada glumica.

Osvrnula se i na osvojenu nagradu Zlatni Studio.

„Nagrada mi jako puno znači prvenstveno jer je nagrada publike. Svaka nagrada je afirmacija rada i truda, ali ova za mene najviše. Svima nama treba potvrda, a evo ja sam ju pod nekim sretnim okolnostima dobila. Još uvijek mi nije jasno kako.“

O tome kako je biti mlada glumica na filmu, rekla je:

„Teško mi je odgovoriti na ovo pitanje jer je većina glumaca u ovom filmu mlada. Sedam debitanata. Sigurno postoje predrasude, ali ovaj put konkretno, prvi, nije bio problem jer se od tebe ne očekuje puno pa možeš eventualno iznenaditi. Ali iskustvo je bilo predivno, ugodno i kad bi svako bilo takvo to bi bilo predivno“, zaključila je Elizabeta.

mšm/super1

Foto: FB