/‘ODA POEZIJI’ Lea Brezar: To je najkraći put do srca čitatelja i ona ima snagu mijenjati svijet

‘ODA POEZIJI’ Lea Brezar: To je najkraći put do srca čitatelja i ona ima snagu mijenjati svijet

U vjeri da može potaknuti Zagrepčane na čitanje poezije, Lea Brezar već pet godina zaredom na različitim zagrebačkim lokacijama city light i jumbo plakata postavlja kulturnu instalaciju #odapoeziji. Nekad inovacija, a danas tradicija kojom predano promovira tu književnu vrstu izlazeći iz okvira klasične promocije svojstvene knjizi svojim afirmativnim i motivirajućim pjesmama. 

“U ovim nemirnim vremenima u kojima smo svakodnevno bombardirani strahom i neizvjesnošću, svojim pjesmama kao i uvijek do sad pozivam na promjenu, na prilagodbu i na osnaživanje. Pogled unutar sebe i pronalazak mjesta u kojem ćemo naći mir jedino je što nam treba za preživjeti, što ćete i iščitati iz mojih stihova: Krajevi/Konci/Završeci/Samo su novi počeci/Tkanja/Pletiva/Niti/Toga što će tek biti” izjavila je Lea Brezar te dodala kako je promocija njezinog životnog poziva – pisanja, logičan slijed aktivnosti jer je brendiranje njezin svakodnevni posao kojeg obavlja kao vlasnica i direktorica marketinške agencije Dhar media.


Ideja projekta je pokazati da se poezija čita, voli i kupuje, a ova pjesnikinja, spisateljica i poduzetnica je na ovaj način niz godina popularizira. #odapoeziji autorski je projekt kojim se promovira kultura čitanja poezije, osvještava njezino razumijevanje i demistificira uvriježena ideja da se poeziju ne razumije. 

Plakate u narednih 14 dana možete pronaći na sljedećim lokacijama: okretište Črnomerec, Savska – Cibona, Paromlinska, Jurišićeva, Vukovarska – Držićeva, Autobusni kolodvor – Držićeva, Heinzelova (nadvožnjak), a njezine zbirke pjesama na stranici www.leabrezar.com.

bl

Foto: Dhar media BRENDfulness