/Odgođen Inteliber; nakladnici i knjižare pripremili online alternativu

Odgođen Inteliber; nakladnici i knjižare pripremili online alternativu

Zbog loše epidemiološke situacije u Hrvatskoj Zagrebački velesajam je u ponedjeljak donio odluku o odgodi 43. međunarodnog sajma knjiga Interliber. Istovremeno, Zajednica nakladnika i knjižara najavila je online platformu koja će sajamsku atmosferu i cijene dovesti u sve dijelove Hrvatske.

Interliber se trebao održati ovaj mjesec, od 10. – 15. studenoga.

U službenom dopisu upućenom nakladnicima, ističe se da će se novonastala situacija analizirati tijekom ovoga tjedna s predstavnicima Zajednice nakladnika i knjižara pri HGK. Navedene organizacije zajedno će nekoliko mogućih termina u cilju što skorijeg održavanja sajma, a sukladno smirivanju epidemiološkog stanja, kao i zdravstvenog rizika za izlagače i posjetitelje.

Zajednica nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori već dva mjeseca radi na pripremama projekta “Knjiga svima i svuda”, koji bi interliberske aktivnosti trebao prenijeti na online platforme, u knjižare i na HRT3.

Riječ je o web stranici gdje će biti omogućena online kupnja s popularnim sajamskih cijenama. Svoju ponudu izložit će više od 100 knjižara iz Hrvatske, a bit će organiziran i susret “Promotor s piscem” s ciljem predstavljanja novih knjiga.

Sve će se raditi uz streaming na web stranici ZNK-a, odnosno, na trećem programu Hrvatske radio televizije, piše Direktno.hr.

bkk

Foto: Zagrebački velesajam

TAGS: