/Općina Klis ‘procvjetala’ zbog popularne serije, zaradu ulažu u bolje uvjete života i mlade obitelji

Općina Klis ‘procvjetala’ zbog popularne serije, zaradu ulažu u bolje uvjete života i mlade obitelji

Nakon što su poznate scene iz HBO-ove uspješnice Igra prijestolja snimane na Kliškoj tvrđavi, taj inače turistički slabiji kraj doživio je turistički boom. Naime, u odnosu na prošlu godinu broj noćenja je u porastu za četrdeset posto.

Zaradom dobivenom od prodaje ulaznica vraća se u projekte koje su namijenjene za stvaranje boljih uvjeta života stanovnika u Klisu.

“Uspjeli smo naći sredstva za sve one stvari koje čine život u jednom ovakvom mjestu boljim, a zahvalnost dugujemo Tvrđavi Klis, rekao je Jakov Vetma, načelnik općine Klis, piše Dnevnik.hr

Općina do kraja godine očekuje se sto tisuća posjetitelja i prihod između pet i šest milijuna kuna što je značajan iznos za općinu od tek pet tisuća stanovnika.

“Ta sredstva pretočimo u svakodnevni život naših stanovnika i po pitanju infrastrukture. Prije svega nas sada zanima demografska obnova. Do kraja kolovoza ide natječaj za status majke odgajateljice”, rekao je Jakov Vetma, načelnik općine Klis.

Podsjetimo, Klis već drugu godinu ima pozitivan prirodni prirast, a u planu je i ponuda povoljnih zemljišta mladim obiteljima za izgradnju obiteljskih kuća.

mšm/dnevnik.hr

Foto: Općina Klis